Farsz z kapusty do pierogów

Klasyczny farsz do pierogów

dodany przez: Pani Boberkowa

pierogi

Czas przygotowania:
1godz. 40min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.48 z 155 głosów)

Składniki:

  • 1,5 kg kapusty kiszonej
  • 6 cebul
  • pieprz
  • sól
  • masło

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Farsz z kapusty do pierogów - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kapustę odcisnąć, zalać wodą i gotować pod przykryciem 1,5 godziny. Cebulę posiekać i usmażyć na maśle. Kapustę ostudzić, odcisnąć, pokroić. Dodać do niej cebulę, sól i pieprz; wymeiszać.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: