Duszone podroby drobiowe

Bardzo smaczna i tania potrawa,polecam.

dania mięsnegulasz

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 7 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 159 głosów)

Składniki:

  • 60 dkg żołądków drobiowych
  • 60 dkg serduszek drobiowych
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • 1 łyżka masła roślinnego
  • 1 czubata łyżeczka
  • przyprawy kucharek
  • słodka papryka
  • 1 łyżka mąki
  • listek laurowy

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Podroby drobiowe zalać wodą wymoczyć ,zmieniając 3 razy wodę,odsączyć dobrze na sitku.
  • Masło roślinne rozgrzać na patelni,pokroić cebulę w piórka,zeszklić na patelni ,wyjąć na talerzyk.
  • Włożyć podroby na patelnie,obsmażyć na złoty kolor,włożyć cebulę podlać wodą ,wody ma być tyle żeby lekko przykryć podroby.
  • Dodać przyprawy,dusić pod przykryciem do miekkości.
  • Gdy wszystko jest miękkie,łyżkę mąki rozrobić z zimną wodą ,tak żeby niebyło grudek,zaprawić mięsko,chwilę dusić mieszając.
  • Smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy