Duszone podroby drobiowe

Bardzo smaczna i tania potrawa,polecam.

Dodany przez:

Duszone podroby drobiowe

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
7 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 60 dkg żołądków drobiowych
  • 60 dkg serduszek drobiowych
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • 1 łyżka masła roślinnego
  • 1 czubata łyżeczka
  • przyprawy kucharek
  • słodka papryka
  • 1 łyżka mąki
  • listek laurowy

Przygotowanie

  1. Podroby drobiowe zalać wodą wymoczyć ,zmieniając 3 razy wodę,odsączyć dobrze na sitku.
  2. Masło roślinne rozgrzać na patelni,pokroić cebulę w piórka,zeszklić na patelni ,wyjąć na talerzyk.
  3. Włożyć podroby na patelnie,obsmażyć na złoty kolor,włożyć cebulę podlać wodą ,wody ma być tyle żeby lekko przykryć podroby.
  4. Dodać przyprawy,dusić pod przykryciem do miekkości.
  5. Gdy wszystko jest miękkie,łyżkę mąki rozrobić z zimną wodą ,tak żeby niebyło grudek,zaprawić mięsko,chwilę dusić mieszając.
  6. Smacznego.
obiad gulasz podroby
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze