Puszka gotowej masy czekoladowej z mleka skandyzowanego lub puszka mleka skandyzowanego (gotować przez ok. 3h)
Sposób przygotowania:
pieczenie
Czekoladowe z herbatnikami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Białka ubić na sztywną pianę po czym dodać cukier ciągle ubijając, żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia. Do ciemnego biszkoptu kakao dodajemy na końcu. Piec przez 30 min. w 180oC.
W 1/2 szklanki mleka roztrzepać jajka i obie maki. Resztę mleka zagotować z cukrem i ugotować budyń z mąk i jajek. Margarynę utrzeć i dodawać po jednej łyżce przestudzony budyń. Podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao.
Przełożenie:
Biszkopt ciemny- masa budyniowa biała- herbatniki- masa czekoladowa- herbatniki- masa budyniowa ciemna- biszkopt biały- polewa czekoladowa.
Komentarze