bulki_zapiekane_z_jajkiem

Bułki zapiekane z jajkiem

Ocena:

4.54 (172)

  • 30 min.
Chrupiąca przekąska z bułek

Składniki:

  • 6 bułek pszennych
  • 6 jajek
  • 1 laska kiełbasy podwawelskiej
  • 3 pomidory
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 15 dkg sera żółtego
  • masło

Bułki zapiekane z jajkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić na ćwiartki. Bułki przekroić i wydrążyć. Środki wysmarować cienko masłem. Pomidory obrać za skórek i pokroić w kostkę. Ser pokroić w kosteczkę. Kiełbasę obrać z błonki, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć. Bułki wypełnić wędliną, pomidorem jajkiem i posypać serem. Zapiec w temperaturze 200 stopni przez 8 minut. Gorące bułeczki posypać posiekanym szczypiorkiem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne