Biszkopt kawowy

idealna baza do tortu kawowego lub z masą orzechową

dodany przez: Joanna 55 joanna_55

biszkopt kawowy desery

Czas przygotowania:
55min.
Ocena:

(średnia 4.36 z 207 głosów)

Składniki:

  • 7 jajek
  • 1 szklanka drobnego cukru
  • 2 łyżeczki octu
  • 1,5 szklanki mąki wymieszanej lub 1 szklanka pszennej i 0,5 szkl. ziemniaczanej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kawy rozpuszczalnej np. Jakobs Vel wet lub 2 łyżki kawy mielonej

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Biszkopt kawowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Schłodzone białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, dodawać cukier , a potem po 1 żółtku i 2 łyżeczki octu. Na koniec mąka z proszkiem i kawą. Piec około 45 min 180 st.

Porady

Zobacz też: przepis na biszkopt sabaudzki

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy