Moje Gotowanie Grudzień 2020

Grudniowy numer "Moje Gotowanie" to najlepsze wigilijne przepisy - tradycyjne jak pieczony karp i zupa migdałowa. Polecamy 12 pomysłów na mięsa i pasztety. Pokazujemy też sposoby na Gwiazdkę od naszych mistrzów kuchni - Cristiny Catese, Jagny Niedzielskiej, Roberta Sowy i Tomka Jakubiaka. Co jeszcze w numerze? Spis treści poniżej.

Moje Gotowanie Grudzień 2020

W dziale KUCHNIA DOMOWA:

Król sezonu -  Śledź doskonały - Podany w formie efektownej sałatki lub rolady czy owinięty naleśnikową sakiewką – cudownie rozbudzi apetyt, przygotowując nas do dalszej świątecznej biesiady

Na dwa kęsy - Smakowity wstęp do uczty - Pierożki, ruloniki z ciasta albo pieczony brie doskonale zaspokoją pierwszy głód i pomogą wytrwać do głównego dania

Trzy razy zupa - Talerz pełen szczęścia. Tradycyjna zupa grzybowa lub ekstrawagancka migdałowa – tymi potrawami warto rozpocząć wigilijny wieczór

Dania główne - Pieczenie na specjalne okazje - Aromatyczne mięsa otulone boczkiem lub ciastem, wypełnione smakowitym farszem to idealna propozycja na świąteczny obiad

Ryby mają głos Karp, pstrąg łososiowy i dorsz w zupełnie nowym zaskakującym wydaniu

Po prostu zrób to! Dojrzewające wędliny - Pikantna polędwica niczym z Hiszpanii oraz boczek we włoskim stylu – jak łatwo i szybko przyrządzić je w domu

Szybko łatwo pysznie - Zmiskuj i upiecz Pyszny kremowy pasztet: drobiowy z grzybami lub wegetariański z fasoli

Do smaku - Cynamon na zdrowie - Korzenna przyprawa, która nadaje charakter słodkościom, spowija dom cudownym zapachem, wspaniale rozgrzewa i leczy

Sama słodycz - Wielkie łasuchowanie - Efektowne torty z lekkim puszystym kremem, ciasta pełne bakalii i czekoladowe choinki – te pyszności wprowadzają w wyjątkowy gwiazdkowy nastrój i magicznie zbliżają wszystkich ucztujących

Codziennie w dobrej formie -  Święta na diecie Jak przygotować potrawy, by nie musieć rezygnować z ulubionych smakołyków

W dziale W KUCHNI Z MISTRZAMI:

Tomasz Jakubiak - Aromatyczna sztuka mięsa Comber z królika i szarpana wieprzowina

Robert Sowa - Dorsz – siła delikatności Pieczony filet z tagliatelle z ogórka

Cristina Catese - Moje rodzinne smaki Migdałowe ciasteczka według przepisu mamy

W dziale DO POCZYTANIA PRZY STOLE: 

Rozmowa z Jagną Niedzielską - O tym, jak nie marnować nie tylko w święta

Nowości z księgarni -  Wyjątkowe przepisy małżeństwa Kuroniów: pomysłowe wegańskie kompozycje Anety i mięsne propozycje Jaśka

Świat na talerzu - Zimowy region Beira Interior - To dzikie, górzyste miejsce jest prawdziwą skarbnicą tradycyjnych dań