trufle
20 przepisów
Przepisy w kolekcji trufle

Doskonały deser, który łączy w sobie orzechy nerkowca i czarny sezam. Całość jest chrupiąca, zaskakująca w smaku i dość łatwa do przygotowania. Przepis z syropem klonowym jest w wersji wegańskiej. Czarne trufle z orzechami nerkowca mogą być zdrową przekąską, jedzoną między posiłkami lub dodatkiem do innych deserów - sprawdźcie nasz przepis!
Czarne trufle z orzechami nerkowca

Trufelki czekoladowo-migdałowe to smakołyki, które mogą być drobnym, słodkim prezentem na święta lub czyjeś urodziny. Wyglądają efektownie i są niezbyt słodkie w smaku.
Trufelki czekoladowo-migdałowe

Łosoś w cieście francuskim z czarną truflą.

Kwaśne trufle

Owsiane trufelki

Orzeźwiające trufle cytrynowe

Tarta czekoladowa

szampańskie trufle

Trufle-kuleczki.

Kulki bajaderkowe

trufle czekoladowe

Miękkie trufle ryżowe- inna wersja

Trufelki z suszonych owoców

Trufle niespodzianki w wersji dietetycznej na święta

Irlandzkie pralinki

Kurczak z pieczarkami doprawiony oliwą truflową :

Zapiekane ziemniaki z oliwą truflową :

TRUFLE ORZECHOWO-CZEKOLADOWE

Trufle czekoladowe

Trufelki
Inne z kolekcji: Desery
- beza
- blok czekoladowy
- budynie
- chatka
- ciastka
- clafoutis
- crumble
- deser na zimno
- desery z owocami
- eklerki
- faworki
- flan
- galaretki
- gniazdka
- gofry
- gorąca czekolada
- kajmak
- kisiele
- kogel mogel
- kutia
- legumina
- lody
- łamańce z makiem
- makówki
- muffinki
- mus
- napoleonka
- oponki
- pączki
- pancakes
- panna cotta
- pascha
- pianka
- pudding
- racuchy
- rafaello
- słodycze
- sorbety
- suflet
- tiramisu
- toffi
Artykuły powiązane
Najlepsza restauracja świata od kuchni, czyli "Guy Savoy" oczami Szefa Gilles Chesneau
Gilles Chesneau to jeden z Szefów Kuchni paryskiej restauracji Guy Savoy, nagrodzonej trzema Gwiazdkami Michelin. W ramach akcji French Touch, której celem jest promocja francuskiej kultury w Polsce, szef opowiedział nam o tym jak wygląda "od kuchni" praca w najlepszej restauracji na świecie .