Sola smażona

Ocena:

4.44 (198)

  • 30 min.
  • dla 5 osób
zawsze dobra ryba

Składniki:

  • sola 4 płaty duże
  • pieprz
  • sól
  • cytryna
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • mąka krupczatka

Sola smażona - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rybę myjemy, osuszamy, każdy płat dzielimy na pół, skrapiamy delikatnie cytryną, odstawiamy na 5 minut. Następnie każdy płat obsypujemy sola i pieprzem. Jajka roztrzepujemy z dodatkiem pieprzu, obtaczamy w nich rybę, a następnie w panierce (stosunek maki do bułki tartej 50/50). Smażymy na rumiano z obydwu stron.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne