Ikra smażona

Bardzo trudno dziś o świeżą ikrę . Jak się już trafi to jest dla mnie rarytasem .

dodany przez: Babciagramolka

Przekąski

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.35 z 178 głosów)


Składniki:

  • 25 dag świeżej ikry z ryb słodkowodnych
  • 2 duże cebule
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz mielony

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Cebulę drobno pokroić i zeszklić na łyżce oleju i 1 łyżce masła. Ikrę umyć , zdjąć błonki i wrzucić na patelnię . Dodać resztę masła. Smażyć mieszając ok. 5 minut . Jajka dobrze rozbełtać. Wlać na patelnię , smażyć mieszając z ikrą aż się zetną . Doprawić do smaku solą i pieprzem .
  • Podawać z pieczywem  na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy