50 ml + 3 łyżki Frangelico lub innego dobrego likieru orzechowego
pół szklanki schłodzonej śmietanki 30 %
4 łyżki cukru pudru
garść potłuczonych orzechów włoskich
Naleśniki z nutellą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
1.Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i 3 łyżkami alkoholu.Rozłożyć do dwóch filiżanek i włożyć do zamrażarki na 20 min.
2.Każdy naleśnik posmarować łyżeczką nutelli,złożyć w trójkąty.Ułożyć w naczyniu do zapiekania tak aby jeden nachodził na drugi.
3.Masło roztopić na patelni,dolać 50 ml Frangelico,wymieszać i gotować 5 min.Tak przygotowanym masełkiem polać naleśniki i wstawić je do nagrzanego piekarnika.Zapiekać 20 min.Po wyjęciu obsypać orzechami włoskimi.