Moje gryczane kaszotto

Ocena:

4.51 (183)

  • 15 min.
  • dla 3 osób

kaszotto można pdać jako samodzielne danie lub do gulaszu

Składniki:

  • 1 szk ugotowanej na sypko kaszy gryczanej
  • 1 mała cebula
  • 1/2 szk konserwowego groszku
  • 1/2 szk marchewki konserwowej
  • sól czosnkowa do smaku
  • pieprz do smaku
  • płatki chili do smaku
  • 2 łyżki masła

Moje gryczane kaszotto - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Groszek i marchewkę odsączyć z zalewy. Na patelni roztopić masło i wrzucić cebulkę po czym ją podsmażyć. Następnie wrzucić kaszę i dalej chwilkę smażyć a po chwili dodać marchew i groszek i doprawić. Całość smażyć jeszcze około minuty. Kaszotto podawać na gorąco np. do zrazów lub gulaszu mięsnego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne