Moje gryczane kaszotto

kaszotto można pdać jako samodzielne danie lub do gulaszu

dodany przez: ewa zychewicz ewa_zychewicz

dania główne

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 183 głosów)

Składniki:

  • 1 szk ugotowanej na sypko kaszy gryczanej
  • 1 mała cebula
  • 1/2 szk konserwowego groszku
  • 1/2 szk marchewki konserwowej
  • sól czosnkowa do smaku
  • pieprz do smaku
  • płatki chili do smaku
  • 2 łyżki masła

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Posiłek:

Moje gryczane kaszotto - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Groszek i marchewkę odsączyć z zalewy. Na patelni roztopić masło i wrzucić cebulkę po czym ją podsmażyć. Następnie wrzucić kaszę i dalej chwilkę smażyć a po chwili dodać marchew i groszek i doprawić. Całość smażyć jeszcze około minuty. Kaszotto podawać na gorąco np. do zrazów lub gulaszu mięsnego.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy