Makrela w sosie winno - pomidorowym

Makrela w sosie winno - pomidorowym

Dodany przez:

Makrela w sosie winno - pomidorowym

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 2 posiekane średnie cebule,
  • 2 posiekane ząbki czosnku,
  • 3 średnie pomidory posiekane,
  • posiekana natka pietruszki,
  • 2 filety z makreli,
  • pół szklanki białego wytrawnego wina,
  • 2-3 łyżki oleju.

Przygotowanie

  1. Smażyć cebulę przez 5 minut, dodać pomidory, wino, posiekany czosnek, sól i pieprz. Dusić przez 15-20 minut. Połowę sosu wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego. Na sosie ułożyć filety i przykryć je resztką sosu. Piec przez 35-40 minut w temperaturze 190 stopni.
  2. Nasz blog kulinarny: Kuchnia Ireny i Andrzeja - http://grumko.blox.pl
ryby czosnek pomidory cebula wino wytrawne. filety z makreli
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze