To danie jest bardzo sycące. Idealnie nadaje się na letni obiad na świeżym powietrzu.
Składniki:
2 średniej wielkości kabaczki
50 dag mięsa mielonego wołowego
3 papryki (mogą mieć różne kolory)
1 średnia cebula
3 pomidory
5 jajek
sól
pieprz
vegeta
Kabaczek duszony - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Obrać kabaczki i pokroić je w kostkę. Cebulę pokroić w paseczki, pomidory w plastry średniej grubości i poprzecinać je na pół. Paprykę pokroić w dużą kostkę.
Na rozgrzaną patelnię wrzucić mięso mielone i czekać aż się trochę zarumieni. Po chwili dodać kabaczka. Po 4 minutach dodać paprykę, pomidory i cebulę. Doprawić do smaku solą, pieprzem,vegetą i zamieszać. Zostawić pod przykryciem na 20 minut co 5 minut mieszając. Wbić jajka, wymieszać wszystko. Mieszać aż jajka się zetną.