kabaczek_duszony

Kabaczek duszony

Ocena:

4.44 (149)

  • 15 min.
  • dla 5 osób
To danie jest bardzo sycące. Idealnie nadaje się na letni obiad na świeżym powietrzu.

Składniki:

  • 2 średniej wielkości kabaczki
  • 50 dag mięsa mielonego wołowego
  • 3 papryki (mogą mieć różne kolory)
  • 1 średnia cebula
  • 3 pomidory
  • 5 jajek
  • sól
  • pieprz
  • vegeta

Kabaczek duszony - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Obrać kabaczki i pokroić je w kostkę. Cebulę pokroić w paseczki, pomidory w plastry średniej grubości i poprzecinać je na pół. Paprykę pokroić w dużą kostkę.
  • Na rozgrzaną patelnię wrzucić mięso mielone i czekać aż się trochę zarumieni. Po chwili dodać kabaczka. Po 4 minutach dodać paprykę, pomidory i cebulę. Doprawić do smaku solą, pieprzem,vegetą i zamieszać. Zostawić pod przykryciem na 20 minut co 5 minut mieszając. Wbić jajka, wymieszać wszystko. Mieszać aż jajka się zetną.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne