BRZOSKWINIOWA DELICJA

Ocena:

4.5 (202)

  • 1 godz. 30 min.
pyszne ciacho z owocami na lekkim biszkopcie

Składniki:

  • Biszkopt:
  • 6 jajek
  • 1 szkl. mąki pszennej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 szkl. cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki kakao
  • Krem:
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 2 budynie waniliowe
  • woda
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 ½ margaryny
  • 4 łyżki wiórek kokosowych
  • DODATKOWO:
  • 2 paczki delicje
  • galaretka brzoskwiniowa
  • sok brzoskwiniowy

Brzoskwiniowa delicja - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.
  • Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, następnie mąki wymieszane z proszkiem oraz kakao. Piec ok. 25-30 min w 180 stopniach
  • 2.
  • Osączyć brzoskwinie z soku, na soku ( 1 ½ szkl., jeśli nie ma tyle dopełnić wodą) i cukrze ugotować budyń, wystudzić. Utrzeć margarynę z cukrem pudrem, dodać wystudzony budyń. 2 brzoskiwnie odłożyć, resztę pokroić w kostkę. Krem podzielić na 2 części do 1 dodać brzoskwinie, do 2 wiórki kokosowe.
  • 3.
  • Galaretkę rozpuścić w 1 ½ szkl. wrzącej wody. Biszkopt przekroić na 2 placki, nasączyć sokiem. Przełożyć kremem z brzoskwiniami, położyć drugi placek, posmarować kremem z wiórkami kokosowymi.Nasączyć delicje, układać na kremie, wolne przestrzenie wypełnić brzoskwiniami cienko pokrojonymi. Całość zalać tężejącą galaretką.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne