Już jest nowe "Moje Gotowanie"! Ten numer pachnie wiosną i jest po prostu pyszny! W środku znajdziecie między innymi przepisy na szparagi czy torty, ale także na grillową majówkę. Sprawdzone przepisy polecają też jak co miesiąc nasi kulinarni eksperci.
Moje Gotowanie maj 2019
Zgodnie z hasłem "Pysznie, z Pasją, z Przyjemnością" w numerze nie może zabraknąć prostych pomysłów na potrawy, desery i napoje idealne na maj. Z okładek kuszą szparagi i dania na grilla na majówkę. Królowie sezonu w majowym numerze to steki, domowe torty i warzywa. Ale to nie wszystko!
W dziale „Królowie sezonu” znajdziemy:
SZPARAGI. Najlepsze przepisy na to uwielbiane majowe warzywo, które możemy jeść na śniadanie, obiad i kolację!
W dziale „Szybko, łatwo, pysznie" znajdziemy:
GDY GONI NAS CZAS Lekki obiad w 30 minut. Chrupiące dania pełne sałat, ziół, zielonych liści, szparagów, truskawek z dodatkiem kalafiora, kurczaka, portobello, steka wołowego i pstrąga
NA ZAPAS Chutney z rabarbaru. Niezwykły domowy przetwór na bazie rabarbaru i korzennych przypraw, świetny w sezonie grillowym jako dodatek, np. do mięs, ryb i burgerów z rusztu
PO PROSTU ZRÓB TO! 3 x pesto. Czyli sos ze zmiażdżonych zielonych warzyw, ziół, czosnku, orzechów, sera i znakomitej oliwy w różnych wariantach. Zachęcamy do własnych pomysłów!
CODZIENNIE W DOBREJ FORMIE Błonnik – kolejna moda? – ekspert tłumaczy, jak smacznie jeść produkty zawierające błonnik przez cały dzień, najlepiej już od pierwszego, porannego posiłku
W dziale „Na luzie, z pasją ze smakiem” znajdziemy:
ZBLIŻENIE NA Kakao. Zmielone na proszek nasiona owoców kakaowca podbiły nasze serca i podniebienia już przed wiekami. Jest nie tylko smaczne, służy także naszemu zdrowiu
SAM KONKRET Lekko we włoskim stylu. Dania pełne warzyw, ziół i delikatnych mięs; toskańska sałata chlebowa, gnocchi, zupa z kurczakiem, pizza z polenty, lazania z łososiem, risotto z wołowiną
RETROKUCHNIA Tarta z oliwkami. Z okazji naszych 25. urodzin pokazujemy „odnowione„ przepisy z pierwszych numerów magazynu. Przepis sprzed lat posłużył do przygotowania „słońca z tapenadą”
SAMA SŁODYCZ Torty na majowe okazje. Wieloskładnikowe, pracochłonne, efektowne, wyborne, kolorowe i eleganckie, są jak bukiet kwiatów na najważniejszą uroczystość w sezonie
Eksperci kulinarni w dziale "W kuchni z mistrzami" zapraszają na:
SAMO MIĘSO Wyższa szkoła smażenia steków. Robert Sowa najwyżej ceni te z polędwicy wołowej, nie tylko za wyborny smak, ale przede wszystkim za prostotę i łatwość przyrządzania
KUCHNIA AGATY WOJDY Świat na ruszcie. Na świeżo otwarty sezon grillowy szefowa proponuje skorzystać z pomysłów wywodzących się wprost z kuchni azjatyckiej, bałkańskiej i śródziemnomorskiej
POPKUCHNIA CRISTINY CATESE Rzymska majówka. Włosi tak jak my uwielbiają ucztować na powietrzu, zwłaszcza przy dobrym, lekkim jedzeniu
PO WEGETARIAŃSKIEJ STRONIE STOŁU Karczochy. Kinga Błaszczyk-Wójcicka zachęca do tych jadalnych kwiatów, których wyjątkowy smak wynagrodzi trud przygotowania
DO POCZYTANIA PRZY STOLE w kwietniowym numerze to:
BIBLIOTEKA SMAKOSZA Złota łyżka Giovanniego Ballarini. Czyli 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej. Ta książka to symbol domowych specjałów z obszaru całej Italii
ŚWIAT NA TALERZU Hanoi. Magia 5 smaków podróżujemy do Wietnamu, którego wyśmienita kuchnia w niezwykle udany sposób łączy smaki orientalne i europejskie.
PASJONACI TRADYCYJNYCH SMAKÓW Kurze szczęście. W Anielinie, na wolnej przestrzeni biegają kury hodowane przez Izę Rutkowską. Ich przepyszne jajka rozchodzą się na pniu
TO SIĘ PRZYDA Nowości ze sklepu. Przegląd produktów spożywczych, akcesoriów i sprzętów AGD
Ponadto na stronie 98 znajduje się indeks, czyli obrazkowy przegląd wszystkich przepisów z numeru.
Nowe numery magazynu "Moje Gotowanie" dostępne w sklepie internetowym www.kultowy.pl