Składniki (na 2 porcje):
– 200 g pęczaku
– 1 serek Twój Smak naturalny
– batat
– bakłażan
– cukinia
– pęczek pietruszki
– 2 łyżki ziaren granatu
– 2 ogórki gruntowe
– sól i pieprz do smaku
– kilka łyżek oliwy
– kilka łyżek pestek słonecznika i dyni
Wykonanie (25 minut):
Bakłażana, cukinię i batata pokrój w plastry, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem, a potem wstaw do piekarnika na 20 minut i piecz w 220 stopniach.
Pęczak gotuj w osolonej wodzie 15 minut, odsącz go i wymieszaj z serkiem Twój Smak oraz posiekaną natką pietruszki.
Pokrój ogórki w plastry.
W słoiku ułóż warstwami: kaszę, pieczone warzywa, ziarna granatu, ogórki, na górę dołóż warstwę cukinii z batatem. Udekoruj całość plastrami ogórka, ziarnami granatu, pestkami słonecznika i dyni. Zakręć.
Odkręć, kiedy zgłodniejesz.
Więcej przepisów znajdziesz TU