Składniki (na 2 porcje):

– 200 g pęczaku

– 1 serek Twój Smak naturalny

– batat

bakłażan

– cukinia

– pęczek pietruszki

– 2 łyżki ziaren granatu

– 2 ogórki gruntowe

– sól i pieprz do smaku

– kilka łyżek oliwy

– kilka łyżek pestek słonecznika i dyni

 

Wykonanie (25 minut):

Bakłażana, cukinię i batata pokrój w plastry, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem, a potem wstaw do piekarnika na 20 minut i piecz w 220 stopniach. 

Pęczak gotuj w osolonej wodzie 15 minut, odsącz go i wymieszaj z serkiem Twój Smak oraz posiekaną natką pietruszki.

Pokrój ogórki w plastry. 

W słoiku ułóż warstwami: kaszę, pieczone warzywa, ziarna granatu, ogórki, na górę dołóż warstwę cukinii z batatem.  Udekoruj całość plastrami ogórka, ziarnami granatu, pestkami słonecznika i dyni. Zakręć.

Odkręć, kiedy zgłodniejesz.

Więcej przepisów znajdziesz TU