Moje Gotowanie
  • Kremówki
  • Labneh
  • Szybki obiad
  • Przepisy
  • Kuchnie świata
  • Smak i styl
    • Smak
    • Poradnik gotowania
    • Dobre rzeczy
    • Smaczne miejsca
    • Człowiek od kuchni
    • Kulturalnie kulinarnie
    • Przyjemności na weekend
    • Przy wspólnym stole
  • Filmy
  • Jestem wege
  • Kremówki
  • Labneh
  • Szybki obiad
  • Przepisy
  • Kuchnie świata
  • Smak i styl
    • Smak
    • Poradnik gotowania
    • Dobre rzeczy
    • Smaczne miejsca
    • Człowiek od kuchni
    • Kulturalnie kulinarnie
    • Przyjemności na weekend
    • Przy wspólnym stole
  • Sklep
  • Kontakt
  • Filmy
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Jestem wege
  • Magazyny
  • Quizy
  • Moje zgody
Newsletter
  1. Moje Gotowanie
  2. Filmy kulinarne
  3. Robert Makłowicz poleca ulubione knajpy i opowiada o kuchni krakowskiej [WIDEO]

Robert Makłowicz poleca ulubione knajpy i opowiada o kuchni krakowskiej [WIDEO]

autor: Moje Gotowanie facebook 200x200
21.07.2020
Udostępnij: Udostępnij

Robert Makłowicz opowiada o tym, czym jest dla niego kuchnia polska oraz dlaczego warto postrzegać ją przez pryzmat kuchni regionalnych. Udało nam się też namówić go, żeby zdradził nam, do jakich lokali sam chodzi najczęściej i gdzie warto zabrać przyjeżdżających do Polski gości z zagranicy.

Komentarze

Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Powiązane treści

e60e1f1020413587a841cc6b84ffc049fdd8c829.jpeg?v=2

Robert Makłowicz o kanale na YouTube i podróżach kulinarnych [WIDEO]

Robert Makłowicz to człowiek-instytucja. Jako pierwszy w Polsce prowadził program o kulinarnych podróżach i stworzył swój niepowtarzalny styl gotowania i mówienia o jedzeniu. Zapytaliśmy go o pracę w telewizji, niedawno powstały kanał na You Tube i najlepsze podróże kulinarne.

robert-maklowicz-maklowicz-w-drodze.jpeg?v=2

Robert Makłowicz – kwestionariusz kulinarny

Robert Makłowicz jak nikt inny potrafi opowiadać o kuchniach świata. Prowadząc programy kulinarne, zwiedza gotując i zdecydowanie propaguje turystykę kulinarną wśród Polaków. W naszym cyklu „Człowiek od kuchni” opowiada o inspiracjach, swoich smakach dzieciństwa i… sposobie na wiosenny, pyszny detoks. Uchyla też rąbka tajemnicy, co znajdziemy w jego najnowszej książce.

cf7641a541b7511adc9102937e704f5bf8d8b1e5.jpeg?v=2

Andrzej Polan o kuchni polskiej [PODCAST]

Andrzej Polan, szef kuchni i restaurator, opowiada o polskiej kuchni oczami eksperta kulinarnego. Jakie smaki lubimy najbardziej? Jaka pora roku kulinarnie jest najciekawsza? Od jakich przystawek warto zacząć smakowanie kuchni polskiej przy stole? O tym w podcaście z cyklu "Kulinarny Chat".

53a5049724a28a3a09b4f5af0e51f4f652aafdbe.jpeg?v=2

Andrzej Polan opowiada o polskich zupach [PODCAST]

Zacierkowa, chłodnik, a może rosół niedzielny? Andrzej Polan o swoich patentach na polskie zupy, wspominając swoje dania dzieciństwa. Sprawdźcie, które z przepisów warto wybrać na jaką porę roku i okazję.

makłowicz1
< Poprzedni artykuł Robert Makłowicz o kanale na YouTube i podróżach kulinarnych [WIDEO]
benecol-2
Następny artykuł > Rodzinne kanapki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

Słuchawki o Świetnej Jakości Dźwięku!
HUAWEI
Słuchawki o Świetnej Jakości Dźwięku!
Porównaj Ceny!
Zobacz
Sprawdź Topowy Depilator!
PHILIPS
Sprawdź Topowy Depilator!
Łatwość Golenia!
Zobacz
Inteligentny Zegarek Sportowy!
TOP!
AMAZFIT
Inteligentny Zegarek Sportowy!
Kup Taniej na Ceneo!
Zobacz
Duży Wybór Czajników Elektrycznych!
HIT!
MPM
Duży Wybór Czajników Elektrycznych!
Ekstra Ceny!
Zobacz
REKLAMA

Zobacz także

Cristina Catese

Jakie zioła poleca włoska szefowa kuchni Cristina Catese?

09.07.2022 - Filmy kulinarne

Oregano, bazylia, szałwia - można wyliczać dalej, jakie świeże zioła poleca Cristina Catese. Włoska szefowa kuchni i autorka książki "Italia Amore mio" opowiedziała nam, jak wykorzystuje świeże i suszone zioła do gotowania. W atrakcyjnej przestrzeni Studia Od kuchni zdradziła patent m.in. na ziołowy sos ekspresowy do makaronu lub ravioli.

A

11-letnia Hela z MasterChef Junior: "podczas finału czułam stres"

26.05.2022 - Filmy kulinarne

Zwyciężczyni 7. edycji programu MasterChef Junior oczarowała widzów i jurorów. Okazuje się, że do programu zgłosiła się na ostatnią chwilę! A który moment był dla niej najtrudniejszy? Co najbardziej podobało jej się z całej przygody w telewizji? 11-latka specjalnie dla mojegotowanie.pl opowiada o kulisach programu. Przepisy według pomysłów Heli znajdziecie w książce wyd. Słowne "MasterChef Junior. Siódma polska edycja programu".

Andrzej Polan - szparagi

Jak podać szparagi? Chef kuchni Andrzej Polan poleca patent na... jabłkowy majonez!

26.05.2022 - Filmy kulinarne

Andrzej Polan, chef kuchni i autor książek kulinarnych, to pasjonata sezonowych składników. W swojej restauracji "Polana Smaków" opowiedział nam o wyjątkowym sposobie na majowych królów. Przepis na szparagi według Andrzeja Polana to apetyczne połączenie jabłkowego majonezu, chrupiących warzyw i mięsnej posypki. Jakiej dokładnie? Obejrzyjcie wideo poniżej! A więcej przepisów chefa znajdziecie w książce "Cztery pory roku na Polanie Smaków" i magazynie "Sielska Kuchnia".

Pisanki

Jak zrobić pisanki decoupage?

09.04.2022 - Filmy kulinarne

Kolorowe jajeczka to symbol świąt Wielkiej Nocy. A jedną z metod, która zasługuje na uznanie jest decoupage. Zobaczcie, jak sprytnie można uzyskać piękny taki efekt. Polecamy wideo tutorial, jak zrobić ozdobić pisanki metodą decoupage.

Cristina Catese poleca przepis na kotlety z selera

Cristina Catese poleca przepis na kotlety z selera [WIDEO]

05.03.2022 - Filmy kulinarne

Cristina Catese, włoska szefowa kuchni i ekspertka w magazynie "Moje Gotowanie", poleca przepis na kotlety z selera korzeniowego. Wspólne gotowanie odbyło się w studiu kulinarnym Od Kuchni w Warszawie. Co ważne - takie bezmięsne kotlety podajemy z chrupiącą sałatką z selera naciowego. A jak to smakuje? Przekonajcie się i zróbcie z nami te pyszności. Przepis z numeru "Moje Gotowanie" 2/2022, składniki poniżej, a wykonanie krok po kroku na wideo.

Cristina Catese

Cristina Catese poleca przepis na błyskawiczne ciasteczka orzechowe [WIDEO]

02.12.2021 - Filmy kulinarne

Cristina Catese, włoska szefowa kuchni i ekspertka w magazynie "Moje Gotowanie", poleca przepis na błyskawiczne ciasteczka orzechowe. Wspólne pieczenie odbyło się w studiu kulinarnym Od Kuchni w Warszawie. Co ważne - orzechy włoskie dodajemy zarówno do masy, jak i dekoracji słodkości. A jak to smakuje? Przekonajcie się i upieczcie z nami te pyszności. Wykonanie krok po kroku na wideo, a proporcje składników poniżej.

Powiązane przepisy

Poziom trudności: łatwy Czas przygotowania: 20min.
Gianduia
Ginaduia to włoski krem z gorzkiej czekolady, cukru, oliwy oraz dużej ilości orzechów laskowych. Z wyglądu przypomina nutellę, jednak jest od niej o wiele smaczniejszy i przede wszystkim zdrowszy. Swobodnie mogą po niego sięgać wszystkie osoby będące na diecie wegańskiej lub unikające nabiału. Wspaniale...
mojegotowanie

Gianduia – włoski krem czekoladowo-orzechowy

Poziom trudności: średni Czas przygotowania: 3godz. 10min.
Ropa vieja
Ropa vieja to wyjątkowo esencjonalne danie, którego nazwa oznacza „stare ubrania”. Powstaje na bazie duszonej wołowiny z dodatkiem warzyw, pomidorów, papryki i cebuli. Całość podkreślają aromatyczne przyprawy: kumin, oregano i czarny pieprz. Przepis na to danie pochodzi z wysp Kanaryjskich. Ale dużą...
mojegotowanie

Ropa vieja – tradycyjna potrawa kubańska

Poziom trudności: łatwy Czas przygotowania: 60min.
Ciasto migdałowe
Ciasto migdałowe zwane również torta de Santiago to tradycyjny, hiszpański deser, którego korzenie sięgają XVI wieku. Skrywa on w sobie dużą ilość orzechów, dzięki czemu jest wyjątkowo aromatyczny i delikatny. A dodatek startej skórki z cytryny nadaje mu lekkiej, orzeźwiającej nuty. Ostudzone ciasto...
mojegotowanie

Ciasto migdałowe – torta de Santiago

Poziom trudności: łatwy Czas przygotowania: 1godz. 10min.
Tandoori chicken
Tandoori chicken to popularne danie indyjskie, które powstaje na bazie kurczaka. Mięso marynowane jest przez całą noc w aromatycznym sosie z dodatkiem imbiru oraz kolendry. Potrawę tradycyjnie wypieka się w piecu tandoor. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, żeby przygotować go w piekarniku. Tandoori...
mojegotowanie

Tandoori chicken – indyjski kurczak

Wiosenne przebudzenie

olejek

Dodajcie 1 kroplę do butelki z wodą i pijcie w ciągu dnia. Oczyści układ pokarmowy niczym odkurzacz

matcha

Ten napój uspokaja, a jednocześnie pobudza lepiej niż kawa. Kilka łyków o poranku to sposób na długowieczność

sok

Wypijcie szklaneczkę złocistego płynu przed snem, a kilogramy znikną same. Ale zalet jest znacznie więcej

Polub nas

newsletter

Quizy

zupa-z-baklazanow

Jaka zupa pasuje do twojej osobowości?

kuchnie-swiata

Jaki rodzaj kuchni pasuje do ciebie najbardziej?

ostre

Jaki smak pasuje do twojego charakteru?

  • Śniadania
  • Przepisy na śniadania
  • Tosty francuskie
  • Naleśniki amerykańskie pancakes
  • Jajecznica z pomidorami
  • Kanapki
  • Puszysty omlet na słodko
  • Jajka po benedyktyńsku
  • Naleśniki
  • Jajecznica z grzybami
  • Jajka faszerowane
  • Pasta jajeczna
  • Obiad
  • Przepisy na obiad
  • Żeberka
  • Ryba po grecku
  • Pierogi
  • Gołąbki
  • Barszcz czerwony
  • Placki po węgiersku
  • Zapiekanki
  • Leczo z cukinią
  • Zupa meksykańska
  • Szybki obiad
  • Kolacja
  • Przepisy na kolacje
  • Placki ziemniaczane
  • Sałatka z pora
  • Papryka faszerowana
  • Placki z cukinii
  • Bruschetta
  • Pizza z kurczakiem
  • Hummus
  • Koreczki z ogórków
  • Tosty z prosciutto
  • Parówki w cieście francuskim
  • Zupy
  • Przepisy na zupy
  • Zupa cebulowa
  • Żurek śląski
  • Rosół
  • Zupa kalafiorowa
  • Krupnik
  • Grochówka
  • Zupa z dyni
  • Botwinka
  • Zupa ogórkowa
  • Zupa z cukinii
  • Sałatki
  • Przepisy na sałatki
  • Sałatka gyros warstwowa
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka Cezar
  • Sałatka z tortellini
  • Sałatka śledziowa z buraczkami
  • Sałatka owocowa
  • Sałatka z tuńczykiem
  • Sałatki z mięsem
  • Sałatki na Święta
  • Ciasta
  • Przepisy na ciasta
  • Sernik
  • Orzechowiec
  • Makowiec
  • Szarlotka z kruszonką
  • Murzynek
  • Biszkopt kakaowy
  • Ciasto czekoladowe
  • Ciasto Shrek
  • Porzeczkowiec
  • Ciasta bezglutenowe
  • Dodatki
  • Przepisy na dodatki
  • Lane kluski
  • Kluski śląskie
  • Frytki belgijskie
  • Łazanki z młodej kapusty
  • Pieczone ziemniaki
  • Buraczki
  • Młoda kapusta z koperkiem
  • Polewa czekoladowa
  • Lukier
  • Kuchnie Świata
  • Przepisy na dania z kuchni świata
  • Sajgonki wegetariańskie
  • Chili con carne
  • Pad thai
  • Pizza
  • Focaccia
  • Gnocchi ze szpinakiem
  • Ramen
  • Ravioli
  • Precle bawarskie
  • Risotto
  • Przetwory
  • Przepisy na przetwory
  • Ogórki konserwowe
  • Brukselka marynowana
  • Papryka konserwowa
  • Ogórki małosolne
  • Kiszone buraki
  • Gruszki w occie
  • Mus jabłkowy
  • Marynowane pomidory
  • Powidła śliwkowe
  • Dżem z pigwy
  • Grzyby w occie
  • Desery
  • Przepisy na desery
  • Desery na bazie alkoholu
  • Muffinki
  • Faworki
  • Szarlotka królewska
  • Racuchy
  • Ciasteczka owsiane z bananem
  • Pudding chia
  • Karpatka
  • Sernik z rosą
  • Desery z malinami
  • Sosy
  • Przepisy na sosy
  • Sos pieczarkowy
  • Guacamole
  • Sos koperkowy
  • Sos pomidorowy
  • Sos chrzanowy
  • Sos czosnkowy
  • Sos beszamelowy
  • Sos tzatziki
  • Sos winegret
  • Sos holenderski
  • Makaron
  • Przepisy na makaron
  • Lasagne z sosem beszamelowym
  • Spaghetti Bolognese
  • Spaghetti carbonara
  • Zapiekanka z makaronem
  • Makaron z truskawkami
  • Penne z łososiem
  • Makaron ze szpinakiem
  • Chiński makaron z kurczakiem
  • Domowy makaron
  • Makaron z pesto i kurczakiem
  • Przepisy na Wielkanoc
  • Żurek wielkanocny
  • Pasztet pieczony
  • Szynka parzona
  • Baranek wielkanocny
  • Schab w galarecie
  • Mazurek kajmakowy
  • Sos wielkanocny
  • Jajka faszerowane pieczarkami
  • Biała kiełbasa pieczona
  • Wegetariańskie dania wielkanocne
  • Tarty
  • Tarty
  • Tarta z owocami
  • Tarta ze śliwkami
  • Tarta malinowa
  • Tarta z truskawkami
  • Tarta czekoladowa
  • Tarta z pieczarkami
  • Tarta z gruszkami
  • Tarta tatin
  • Tarta z jabłkami
  • Grzyby
  • Grzyby
  • Zupa ze świeżych grzybów
  • Grzyby marynowane
  • Risotto z borowikami
  • Kurki duszone z koperkiem w śmietance
  • Krokiety z pieczarkami
  • Boczniaki w cieście
  • Bruschetta z boczniakami
  • Zupa kurkowa
  • Babeczki do barszczu
  • Przepisy na mięso
  • Przepisy na mięso
  • Domowy pasztet drobiowy
  • Szaszłyki z indyka
  • Tatar wołowy
  • Golonka gotowana
  • Pieczone pałki z kurczaka
  • Gulasz z karkówki
  • DANIA WEGETARIAŃSKIE
  • Przekąski wegetariańskie
  • Zupy wegetariańskie
  • Wegetariańskie śniadania
  • Przetwory warzywne
  • Szybkie dania wegetariańskie
  • Obiad wegetariański
  • Kolacja wege
  • Desery wege
  • Tofu
  • Tofu
  • Kokosowe curry z tofu
  • Koktajl z truskawkami i tofu
  • Zupa miso z tofu
  • Tofucznica
  • Tofurnik z wiśniami
Elle.pl Glamour.pl Gotujmy.pl Ilewazy.pl Kobieta.pl Mamotoja.pl Modago.pl Mojpieknyogrod.pl National-geographic.pl Party.pl Polki.pl Przyslijprzepis.pl Viva.pl Wizaz.pl Cocolita.pl
  • Newsy:
  • Priyanka Chopra pokazała twarz swojej córeczki Malti Marie! „Glam with mama”
  • Anna i Robert Lewandowscy zachwycili na premierze dokumentu o piłkarzu
  • Amanda Bynes nadal przebywa w szpitalu psychiatrycznym. Rodzice aktorki chcą odizolować ją od byłego narzeczonego

© 2023 Burda Media Polska Sp. z o. o.