Osoby, które jeszcze nie wiedzą, jak wiele można zyskać, uzupełniają smak potraw z pomocą sera. Trudno sobie wyobrazić, że czasem wystarczy jedynie dodać jeden element, by zyskać całkiem nową jakość i zaskakujący efekt końcowy. Warto eksperymentować w kuchni, poszukując ciekawych rozwiązań oraz oryginalnych smaków. Dla wszystkich, którzy nie lubią monotonnych potraw, wspaniałym składnikiem wielu dań może okazać się ser Dziugas.

Dziugas - jeden ser, wiele możliwości

Każdy, kto kocha eksperymentować w swojej kuchni na pewno doceni wszechstronny i uniwersalny ser Dziugas. Produkt ten słynie z tego, że wyróżnia się tak zwanym piątym smakiem - umami. To właśnie dzięki temu jest tak wyśmienity i wspaniale podkreśla walory smakowe wielu dań. Twardy ser zdobył już serca wielu osób z różnych zakątków świata. Nic w tym jednak dziwnego, gdyż jego wspaniała jakość to zasługa procesu przygotowywania tego sera. Dziugas jest wyjątkowo kruchym serem, odznaczającym się pikantnym aromatem i lekko owocowym smakiem. Idealnie nadaje się na aromatyczny składnik farszów lub posypka do wielu dań.
Może stanowić doskonałą alternatywę parmezanu, gdyż nadaje się do tarcia i sprawdza jako posypka do sałatek i past lub dodatek do farszów.

Wyjątkowy ser dojrzewający - idealny, do wielu potraw

Sztuka łączenia smaków bywa niekiedy bardzo trudna. Dobrze więc wiedzieć, co najlepiej się uzupełnia, by tworzyć wspaniałe i apetyczne potrawy. Ser Dziugas idealnie nadaje się do przygotowywania dań, które pokocha każdy, kto docenia delikatną goryczkę oraz subtelny, pikantny posmak, zamknięty w kawałku dojrzewającego sera. Wbrew pozorom ser pasuje nie tylko do wykwintnych dań. Można również wykorzystywać go do deserów, zyskując w ten sposób całkiem nowe rozwiązania.

Ser dojrzewający Dziugas - z jego pomocą stworzysz niezapomniany obiad

Tajemnica głębokiego, bogatego smaku sera Dziugas tkwi w czasie jego dojrzewania. Przez wiele miesięcy ser, wyróżniający się delikatnością, nabiera walorów, dzięki którym staje się tak smakowity. Czasem najprostsze rozwiązania okazują się być najlepsze, dlatego przygotowywanie pizzy czy dań makaronowych z dodatkiem startego sera Dziugas szybko pokocha każdy miłośnik wyjątkowych potraw. Ser dojrzewający sprawdzi się również jako uzupełnienie dań z rybą. Z jego pomocą można ponadto całkowicie odmienić smak soczystych steków. Ser dojrzewający Dziugas, znany z kremowego smaku, wyśmienicie też komponuje się z sosami.

Sałatka z serem dojrzewającym? Czemu nie!

Wyśmienity smak sera dojrzewającego znakomicie komponuje się z sałatkami. Kawałki Dziugasa można dorzucić do świeżego szpinaku, połączonego z ogórkiem, pomidorami, orzechami i grzankami, przygotowanymi z chleba tostowego. Ser wspaniale pasuje też do innych składników, takich jak cukinia czy winogrona - idealnie nadających się do sałatek.
Miłośnicy odważnych propozycji mogą również spróbować przygotować z pomocą sera Dziugas nieco bardziej odważną odsłonę sałatki. Składniki, takie jak gruszka, szynka schwartzwaldzka czy miód z pewnością pozwolą stworzyć zaskakujący wachlarz smaków.

Deser? Przygotuj go z pomocą sera Dziugas

Wyborny ser Dziugas to idealny dodatek do wielu dań. Można również używać go do dań na słodko. Ser dojrzewający idealnie sprawdza się w połączeniu z miodem bądź konfiturami. Ponadto, pyszny ser o głębokim smaku, doskonale komponuje się z winem i innymi alkoholami.