Przepisy kulinarne
Sobota, 25 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Gazpacho

Gazpacho  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut
Czas chłodzenia / mrożenia: 150 minut
Kaloryczność: 120 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 3/4 kg pomidorów
  • 2 czerwone papryki
  • mały ogórek
  • czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • papryczka chili
  • łyżka listków bazylii
  • 300 ml bulionu drobiowego
  • łyżka oliwy
  • 4 łyżki octu winnego
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać. Ogórek obrać, pokroić na kawałki. Papryki oczyścić z pestek, pokroić. Cebulę i czosnek obrać. Wszystkie warzywa dokładnie zmiksować, dodając oliwę, ocet winny oraz bazylię.

Wlać bulion i sok z cytryny, posypać posiekaną papryczką chili, przyprawić. Wstawić na 2–3 godziny do lodówki. Dodać kilka kostek lodu. Udekorować kawałkami ogórka i papryki oraz bazylią. Można posypać grzankami.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210