zapiekanka_ryzowa_ze_skrzydelkami

zapiekanka ryżowa ze skrzydełkami

Ocena:

4.46 (194)

  • 60 min.
  • dla 6 osób

pyszna zapiekanka, najbardziej lubi ją moja 16- mieisięczna córeczka.

Składniki:

  • 1kg skrzydełek,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 szklanki ryżu,
  • 3 cebule.
  • sos:
  • 1 ząbek czosnku,
  • 6 szklanek wody,
  • pół łyżki pieprzu,
  • 2 łyżki vegety,
  • 2 łyżki cukru,
  • 2 łyżki słodkiej papryki,
  • 6 łyżek ketchupu,
  • 1 kostka masła.

Zapiekanka ryżowa ze skrzydełkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Masło rozpuścić
  • dodać przyprawy
  • wodę i zagotować. Ryż wysypać na blachę
  • cebulę pokroić w krążki i rozłożyć na ryżu. Na to wyłożyć skrzydełka i zalać sosem. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne