Surówka z zielonych ogórków

Pyszna surówka z ogórków jest dobra na zaprawy i idealna jako dodatek do obiadu.

dodany przez: Mandalay mandalay

sałatki surówki przetwory przekąski

Czas przygotowania:
14godz. 0min.
Ocena:

(średnia 4.5 z 141 głosów)

Składniki:

  • 2 ½ kg ogórków zielonych
  • 500 g cebuli
  • 500 g marchwi
  • ½ szklanki oliwy lub oleju
  • ½ szklanki octu
  • ½ szklanki cukru
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka pieprzu
  • 1 pęczek pietruszki
  • 1 pęczek kopru

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Surówka z zielonych ogórków - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ogórki i marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
  • Dodać posiekane koperek i pietruszkę, dodać oliwę, ocet, pieprz, sól, cukier.
  • Wszystko dokładnie wymieszać.
  • Zostawić na 12 godzin lub dłużej.
  • Następnie nałożyć do słoików i pasteryzować 10 minut.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: