Rolada ze śmietaną i galaretką

Ocena:

4.6 (163)

  • 60 min.
Upał ci nie straszny ze śmietanową roladą .

Składniki:

  • Składniki na 15 porcji: na dużą blachę czarną od pieca
  • margaryna 1 łyżka do posmarowania blaszki
  • 6 jajek
  • 175 g cukru
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 6 łyżek mąki ziemniaczanej
  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
  • śmietana 30% 500 gram
  • galaretka truskawkowa
  • galaretka agrestowa
  • 2 sztuki śmietan fix
  • 50 g cukru pudru

Rolada ze śmietaną i galaretką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ubiłam jaja z cukrem na puch . Białka ubiłam tak , że nie wypadało z miseczki .
  • Połączyłam razem białka i żółtka ubite.
  • Dodałam obydwie mąki z proszkiem do pieczenia.
  • Delikatnie wymieszałam łopatką.
  • Blachę z pieca wyjęłam posmarowałam margaryną i położyłam papier do pieczenia na to wyłożyłam ciasto biszkoptowe .
  • Piekłam 25 minut 1 70 stopniach.
  • Przełożyłam upieczone ciasto na ściereczkę , ściągnęłam papier i zawinęłam je w ściereczkę .
  • Kiedy ostygło ciasto ubiłam śmietanę z śmietan fix.
  • Wyłożyłam na roladę i posypałam pokrojonym galaretkami .
  • Zawinęłam i wstawiłam do lodówki po godzinie można już jeść
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne