Racuszki z ananasem

Ocena:

4.47 (176)

  • 1 godz. 30 min.
  • dla 5 osób
Trochę inne, niż robiłam do tej pory

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2 dag drożdży
  • 5 dag masła
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • puszka ananasów
  • cukier puder do posypania

Racuszki z ananasem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Drożdże rozetrzeć z cukrem. Do mąki wlać mleko, 0,5 szklanki soku z ananasów,jajko, roztopione masło,drożdże, sól i drobno pokrojone ananasy. Ciasto dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Nakładać na rozgrzany olej łyżką porcje ciasta i smażyć na złoto z obu stron . Podawać jeszcze ciepłe posypane cukrem pudrem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne