PLASTRY SCHABU ZAPIEKANE Z POREM I MARCHEWKĄ

Ocena:

4.57 (166)

  • 40 min.
  • dla 5 osób
wyszukanie

Składniki:

  • 2 plastry schabu (2x12 dag)
  • sól
  • pieprz
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • por (ok. 5 dag)
  • 2 łyżki majonezu
  • granulowany czosnek
  • marchew (ok. 5 dag)

Plastry schabu zapiekane z porem i marchewką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Plastry schabu opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem i delikatnie zrumienić na rozgrzanej oliwie z oliwek. Dowolną formę wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową, a na tym położyć plastry schabu. Por opłukać i pokroić w plasterki. Marchew obrać ze skórki, opłukać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
  • Na każdym zrumienionym plastrze schabu rozsmarować 1 łyżkę pikantnego ketchupu, na nim położyć plasterki pora, delikatnie rozsmarować 1 łyżkę majonezu, posypać granulowanym czosnkiem i na wierzch położyć startą marchew. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 170 °C.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne