MARCHEW PASTERYZOWANA

Ocena:

4.47 (197)

  • 2 godz. 30 min.
  • dla 1 osoby
Zimą wystarczy podgrzać na masełku, dodać groszek, doprawić i mamy gotową surówkę

Składniki:

  • Dowolna ilosć młodziutkiej marchewki,oczyszczonej
  • ZALEWA:
  • 8 Szklanek wody
  • 3 łyżeczki cukru
  • 3 łyżeczki grubej soli kamiennej.

Marchew pasteryzowana - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Zagotować składniki zalewy.
  • Marchewki układać na stojąco i dosyć scisło w słoikach.
  • Zalać gorącą zalewą.
  • Szczelnie zamknąć i pasteryzować ok. 2 godziny .
  • Zimą wystarczy podgrzać na masełku, dodać groszek, doprawić i mamy gotową surówkę
  • Jednak smakuje doskonale bez dodatków i w ten sposób podaję ją małym dzieciom.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne