ŁUPKI CHRUPKI Z PIERSI KURCZAKA

Ocena:

4.48 (151)

  • 25 min.
  • dla 5 osób
Szybko i łatwo! Smaczna przekąska z piersi kurczaka. Podaje się z sosem czosnkowym

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 opakowanie płatków kukurydzianych (cornflakes)
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • Olej
  • sól
  • pieprz

Łupki chrupki z piersi kurczaka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka potnij na długie,wąskie paski (2-3 cm)
  • 2. Dopraw do smaku (solą, pieprzem)
  • 3.Obtocz w jajku, następnie w mące, znowu w jajku i w płatkach kukurydzianych.( Płatki wcześniej lepiej lekko pokruszyć na drobniejsze)
  • 4 Wrzucać po kolei do rozgrzanego oleju. Smażyć w głębokim oleju (jak frytki), do zarumienienia max. 2 minuty.
  • 5. Doskonale pasuje z sosem czosnkowym, do "maczania " w sosie. Polecam
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne