Boczek do smarowania pieczywa

Ocena:

4.45 (176)

  • 24 godz. 0 min.
  • dla 1 osoby
wyśmienity do smarowania pieczywa do tego ogórek....

Składniki:

  • 1 kg boczku surowego
  • ok 30 dag boczku wedzonego
  • 2-3 średnie cebulki
  • 1 jabłko
  • majeranek
  • przyprawy(sól,wegeta)
  • 1 łyżka mleka

Boczek do smarowania pieczywa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Z boczku wykroić słoninę,pokroić w kosteczkę i wysmażyć.
  • Pozostałe mięso i boczek wędzony zemleć w maszynce do mięsa.
  • Cebulkę i jabłko drobno posiekać.
  • Wysmażony boczek zestawić z ognia ,dodać zmielone mięso(jak mamy zbyt tłusty boczek to można dodać w/g uznania trochę mięsa dodatkowo)
  • Wrzucić poszatkowaną cebulkę wraz z jabłkiem,majeranek i przyprawy-wymieszać.
  • Jak troszkę przestygnie dodać łyżkę mleka(będzie się potem łatwiej rozsmarowywać).
  • Po czym przelać do naczynia bądź naczyń.
  • Smacznego!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne