biszkopt z masą śmietanową

Pyszne, bardzo szybkie ciasto do kawy.

biszkoptDesery

Czas przygotowania:
50 min.
Ocena:

(średnia 4.51 z 176 głosów)

Składniki:

  • 7 jajek
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie masy śmietanowej Dr Oetkera
  • O,5 litra śmietanki 30%
  • 2 opakowania posypki kakaowej

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Oddzielić żółtka do białek. Białka ubić, dodać cukier, ubijać dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać. Prostokątną blachę nasmarować tłuszczem, wylać biszkopt. Piec ok 30 min, wyjąć sprawdzić wykałaczką czy jest upieczony. Zostawić do wystygnięcia. Śmietankę ubić pod koniec ubijania wsypać masę. Biszkopt przełożyć 2/3 masy. Resztę wyłożyć na wierzch posypać posypką.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy