biszkopt z masą śmietanową

Pyszne, bardzo szybkie ciasto do kawy.

Dodany przez:

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 3.67 z 3 głosów)

Składniki

  • 7 jajek
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie masy śmietanowej Dr Oetkera
  • O,5 litra śmietanki 30%
  • 2 opakowania posypki kakaowej

Przygotowanie

  1. Oddzielić żółtka do białek. Białka ubić, dodać cukier, ubijać dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać. Prostokątną blachę nasmarować tłuszczem, wylać biszkopt. Piec ok 30 min, wyjąć sprawdzić wykałaczką czy jest upieczony. Zostawić do wystygnięcia. Śmietankę ubić pod koniec ubijania wsypać masę. Biszkopt przełożyć 2/3 masy. Resztę wyłożyć na wierzch posypać posypką.
deser biszkopt masaśmietanowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze