Zdrowie na talerzu 2/2021

Zdrowie na talerzu 2/2021 to przepisy najlepsze na pełną wiosnę. Pojawia się sezonowy bób, przepisy na twaróg, amarantus czy kiełki. Do tego dietetyczne mity, czyli wyjaśnienie czy rabarbar może szkodzić. Co jeszcze w numerze? Spis treści poniżej. Magazyn "Zdrowie na talerzu" dostępny w kioskach i salonach prasowych.

KULINARNE TRENDY - Jemy kiełki, rezygnujemy z mięsa i ograniczamy sól

WARZYWO SEZONU - Bób – niecierpliwie wyczekiwany strączek w zupach, sałatkach, tartach i kotlecikach

TEMAT NUMERU Ciesz się zdrową i piękną cerą oraz mocnymi włosami

KARDIOLOG NA TROPIE Kiedy i dlaczego potrzebujemy potasu?

Nie kupuję! robię sama! - Pełne witamin koktajle z warzyw i owoców

Pomocnik kuchenny - Dlaczego warto jeść twaróg

SUPERFOOD po polsku - Cenny pęczek dymki

SUPERFOOD Amarantus – pseudozboże bogate w białko

NATURALNE WSPARCIE  Poznajmy miody z kuszącymi dodatkami & Herbata ukoi zmysły

DIETETYCZKA NA TROPIE - Jak kupować pasty kanapkowe i z czego zrobić domowe smarowidła

DIETETYCZNE MITY Czy rabarbar może szkodzić?

ZNANI GOTUJĄ - Zaglądamy do greckiej kuchni z Marietą Marecką

DOBRE NAWYKI - Pięć sposobów na uciążliwe wzdęcia

JEM I NIE TYJĘ Wybieramy zdrowy talerz zgodnie z najnowszym zaleceniami dietetyków

NATURALNE SUPLEMENTY Skąd czerpać kwas foliowy

NASZA BIBLIOTECZKA Emocje na talerzu w książce Elżbiety Lange

IDZIEMY NA ZAKUPY Nowości ze sklepowych półek

A tak o nowym numerze "Zdrowie na talerzu" we wstępniaku napisała red. prowadząca magazyn Agnieszka Sołtysiak: 

Obecnie jeszcze większą wagę przywiązujemy do dbania o zdrowie. Nie zapominajmy, że dobre samopoczucie często zaczyna się już na talerzu. Wypełnijmy go zatem witaminami w postaci warzyw, które teraz zaczynają kusić świeżością i zielenią.