Zdrowie na talerzu 2/2021 to przepisy najlepsze na pełną wiosnę. Pojawia się sezonowy bób, przepisy na twaróg, amarantus czy kiełki. Do tego dietetyczne mity, czyli wyjaśnienie czy rabarbar może szkodzić. Co jeszcze w numerze? Spis treści poniżej. Magazyn "Zdrowie na talerzu" dostępny w kioskach i salonach prasowych.
Zdrowie na talerzu 2/2021
KULINARNE TRENDY - Jemy kiełki, rezygnujemy z mięsa i ograniczamy sól
WARZYWO SEZONU - Bób – niecierpliwie wyczekiwany strączek w zupach, sałatkach, tartach i kotlecikach
TEMAT NUMERU Ciesz się zdrową i piękną cerą oraz mocnymi włosami
KARDIOLOG NA TROPIE Kiedy i dlaczego potrzebujemy potasu?
Nie kupuję! robię sama! - Pełne witamin koktajle z warzyw i owoców
Pomocnik kuchenny - Dlaczego warto jeść twaróg
SUPERFOOD po polsku - Cenny pęczek dymki
SUPERFOOD Amarantus – pseudozboże bogate w białko
NATURALNE WSPARCIE Poznajmy miody z kuszącymi dodatkami & Herbata ukoi zmysły
DIETETYCZKA NA TROPIE - Jak kupować pasty kanapkowe i z czego zrobić domowe smarowidła
DIETETYCZNE MITY Czy rabarbar może szkodzić?
ZNANI GOTUJĄ - Zaglądamy do greckiej kuchni z Marietą Marecką
DOBRE NAWYKI - Pięć sposobów na uciążliwe wzdęcia
JEM I NIE TYJĘ Wybieramy zdrowy talerz zgodnie z najnowszym zaleceniami dietetyków
NATURALNE SUPLEMENTY Skąd czerpać kwas foliowy
NASZA BIBLIOTECZKA Emocje na talerzu w książce Elżbiety Lange
IDZIEMY NA ZAKUPY Nowości ze sklepowych półek
A tak o nowym numerze "Zdrowie na talerzu" we wstępniaku napisała red. prowadząca magazyn Agnieszka Sołtysiak:
Obecnie jeszcze większą wagę przywiązujemy do dbania o zdrowie. Nie zapominajmy, że dobre samopoczucie często zaczyna się już na talerzu. Wypełnijmy go zatem witaminami w postaci warzyw, które teraz zaczynają kusić świeżością i zielenią.