Klasyczna surówka z czerwonej kapusty zazwyczaj składa się tylko z tego produktu, cebuli oraz śmietany, majonezu i przypraw. Jest pyszna, szybka, a przede wszystkim banalnie łatwa do przygotowania. To świetny dodatek, który pasuje niemal do każdej potrawy. Możecie urozmaicić tę surówkę, stawiając na dwa dość nieoczywiste składniki.

Surówka z czerwonej kapusty z 2 mocnymi składnikami

Wcale nie musicie dodawać do surówki z czerwonej kapusty śmietany lub majonezu. Idealnie sprawdzą się 2 inne składniki. Jest to czosnek oraz ocet. Dzięki nim będzie ona znacznie smaczniejsza i dużo bardziej aromatyczna.

Połączenie tych dwóch dodatków sprawi, że efekt będzie naprawdę świetny. Surówka będzie też o wiele lżejsza, dzięki czemu nie nabijecie sobie zbędnych kalorii.

Co zrobić, żeby surówka z czerwonej kapusty była jeszcze lepsza?

Surówka z czerwonej kapusty wyjdzie jeszcze smaczniejsza, jeśli dodacie do niej soku z pomarańczy. Jest to sposób najlepszych kucharzy, dzięki któremu będzie mieć i kwaśną, i słodką nutę.

Niepowtarzalny smak gwarantuje też dodatek musztardy (możecie użyć dowolnego rodzaju). Jeśli wolicie delektować się delikatnym smakiem – wybierzcie kremską, stołową lub delikatesową. Dla miłośników pikanterii lepiej sprawdzi się musztarda sarepska.