Soczyście zielony groszek, słoneczne mirabelki, fasolka szparagowa, aromatyczne truskawki i pomidory, które w lecie smakują najlepiej. Wymieniać można bez końca, tak samo jak i komponować letnie menu. Oto 8 pomysłów na letnie dania z… makaronem wg przepisu Michała Magla Myszkiewicza, eksperta kulinarnego marki Lubella. Wszystkie są znakomite, idealne na lato i naprawdę inspirujące. Ograniczeń brak – z makaronami można tworzyć niemalże wszystko – zarówno kolorowe sałatki, dania główne, lekkie zupy jak i desery. Nawet te najmniej spodziewane. Zaskakują różnymi formami, a nawet kolorami i smakami! Niech każdy posiłek będzie radosną okazją do celebrowania lata.

Makarony – 1000 pomysłów na fetowanie lata
Sezonowe, bogate w cenne witaminy i składniki mineralne letnie produkty, połączone z makaronami tworzą w pełni wartościowe dania. Dzięki wykorzystaniu do produkcji makaronu Lubelli wysokiej jakości pszenicy, mamy zagwarantowaną dawkę energii do cieszenia się letnimi aktywnościami. A skoro w lato nie można się nudzić – wybieramy z całego wachlarza dostępnych kształtów, kolorów a nawet smaków np. uszka, świderki, nawet takie z czekoladą, wstążki, gniazda, pióra, kokardki, mini kokardki, minirurki warzywne i wiele, wiele innych. A co niezwykle cenne –  specjalny proces suszenia Lubelli gwarantuje, że po ugotowaniu makrony nie sklejają się i zachowują piękny kolor.

Michał Magiel-Myszkiewicz-kucharz gotujący z marka Lubella