mojegotowanie.pl
1/7
Sałatka z makaronem Lubella Uszka, tuńczykiem, bobem, czerwoną cebulą i młodym szpinakiem

mat.prasowe

Sałatka z makaronem Lubella Uszka, tuńczykiem, bobem, czerwoną cebulą i młodym szpinakiem
Makaron Lubella Świdry, groszek, młode pory i wędzony boczek
Szybki chłodnik z Mini Kółkami, botwinką i ogórkiem
Mini Kokardki z botwiną, kozim serem, boczkiem i orzechami włoskimi
Zapiekanka bakłażanowa
6.	Sałatka z Mini Rurkami Warzywnymi, mozzarellą, pomidorami i awokado
Mini Świderki Czekoladowe z musem mascarpone, nektarynką i syropem klonowym

7 inspirujących przepisów na lato - z makaronem!

1/7. Sałatka z makaronem Lubella Uszka, tuńczykiem, bobem, czerwoną cebulą i młodym szpinakiem

Czas przygotowania: 20 minut

POTRZEBUJESZ:
Makaron Lubella Uszka 1 opakowanie
tuńczyk w oleju 2 puszki
bób 500g
czerwona cebula 1 sztuka
młody szpinak 1 opakowanie (200g)
cytryna 1-2 sztuki
liście mięty 1 garść
musztarda pełnoziarnista 1 łyżka
sól i pieprz do smaku    

DO DZIEŁA!
1. Na pierwszy ogień…Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W międzyczasie…Bób gotuj 5 min we wrzącej, osolonej wodzie, odcedź i schłodź w wodzie z lodem. Odlej olej z tuńczyka do pojemnika, dodaj do niego łyżkę musztardy i mieszając dodaj sok z cytryny, sól i pieprz. Szpinak umyj i osusz, a cebulę pokrój w cieniutkie piórka. Makaron wymieszaj z winegretem, bobem, szpinakiem i cebulą.
3. To już prawie meta! Rozłóż danie na talerze. Udekoruj tuńczykiem, miętą i skórką cytryny.

 

Moje Gotowanie
  • Szukaj po składnikach
  • Newsletter
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • Moje zgody
  • Kontakt
Burda Media Polska

Dalsze rozpowszechnianie tekstów, zdjęć i materiałów wideo opublikowanych w serwisie w całości lub w części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.
© 2022 BURDA MEDIA POLSKA SP. Z O.O.