Kotlety mielone to nieodłączny element menu w polskich domach. Zajadamy się nimi na co dzień, ale podawane są też od święta. Są smaczne i nie potrzebują już żadnych dodatków, poza klasycznymi ziemniaczkami i surówką. Podczas ich przygotowywania dobrze sprawdzi się patent, z którego korzystają najlepsze panie domu. Jeden składnik jeszcze bardziej podkręci smak kotletów

Patent na soczyste i wyraziste kotlety mielone

Kotlety mielone wyjdą jeszcze smaczniejsze, gdy dodacie do nich boczek. Ten dodatek nada im też niepowtarzalnego aromatu. Jest to też idealny patent, żeby urozmaicić ten tradycyjny obiad.

Dodatkowo boczek wytopi się w kotletach mielonych podczas ich smażenia, a to z kolei sprawi, że staną się one jeszcze bardziej soczyste. Boczek pokrójcie w drobną kosteczkę i wymieszajcie z mięsem mielonym

Co zrobić, żeby kotlety mielone były jeszcze bardziej aromatyczne?

Żeby smak kotletów mielonych był jeszcze bardziej intensywny – koniecznie dodajcie do nich czosnek oraz cebulę. Dzięki temu potrawa będzie nieco bardziej ostra i wyrazista.

Dla miłośników odważnych smaków mamy też propozycję kotletów mielonych z drobno posiekanymi liśćmi bazylii i szałwii. Wyjdą niezwykle pachnące z przyjemną nutą świeżości. Ten nieoczywisty smak będzie też miłą odmianą od klasycznych mielonych.