Sałatka z rzodkiewką i ogórkiem

Pyszna wiosenna sałatka !

Sałatki

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 195 głosów)

Składniki:

  • sałata masłowa
  • 1/2 sałaty lodowej
  • pęczek rzodkiewki
  • świeży ogórek
  • 1/2 szklanki wiórków parmezanu
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • łyżeczka musztardy miodowej
  • łyżeczka płynnego miodu
  • 4 łyżki oliwy
  • 4 łyżki wody
  • łyżka soku z cytryny
  • 1/2 pęczka koperku
  • sól
  • pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1. Umyj sałatę i liście porwij na mniejsze kawałki.
  • 2, Umyj ogórka i rzodkiewki, następnie pokrój w plasterki
  • 3. Teraz czas na sos: musztardy wymieszaj z miodem, oliwą, wodą, sokiem z cytryny, koperkiem
  • 4. Składniki przełóż do miseczki, polej sosem i posyp serem.
  • 5. Wymieszaj
  • 6. Podawaj. Smacznego

Porady

Zobacz też: Czarna rzepa nie tylko do surówki. Zapomniany produkt wraca

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy