Moje Gotowanie Wydanie Specjalne 5/2020 Zimowa Kuchnia

W wydaniu specjalnym "Moje Gotowanie" znajdziecie przepisy na dania wigilijne i wykwintne obiady, a także zdrowe sałatki oraz pomysłowe przekąski.

Grudzień zazwyczaj upływa nam pod znakiem przygotowań. Z kilkutygodniowym wyprzedzeniem planujemy świąteczne menu i myślimy o wyjątkowej dekoracji stołu. Tuż przed najważniejszą kolacją w roku wyjmujemy najpiękniejszą zastawę, która tylko czeka na to, by wykorzystać ją do podania najznakomitszych dań. Większość tych specjałów przyrządzamy tradycyjnie według sprawdzonych rodzinnych receptur. Często też jednak, mimo ogromu domowych zadań, w tym czasie bierze górę nasza kulinarna ambicja. To właśnie ona każe rozwinąć skrzydła inwencji i wznieść się na wyżyny smaku, by zaskoczyć bliskich nowymi kompozycjami. Z myślą o tym przygotowaliśmy dla Was to wydanie. Znajdziecie w nim wiele pomysłów na oryginalne przekąski, eleganckie potrawy wigilijne i wyborne obiady, wśród których królują oczywiście ryby, ale również mięsa oraz sezonowe warzywa. Będą idealne na nadchodzące miesiące, bo zimowa pora lubi konkretne potrawy: aromatyczne pieczenie, rozgrzewające zapiekanki i zupy, a także pożywne sałatki, pasztety i wytrawne przystawki z ciasta. Wierzę, że skusicie się na każdą z tych propozycji, a Wasze dania będą tak doskonałe i pyszne, że nie zmarnuje się ani jeden kąsek. Życzę dużo smakowitości i jeszcze więcej zdrowia! - Katarzyna Błońska, redaktor prowadząca "Moje Gotowanie"

Przepisy z magazynu