Miłośnicy Almette oraz zdrowej żywności mogą wybierać spośród bogatej oferty zawierającej aż 10 propozycji smakowych, wśród których prym wiedzie naturalny Śmietankowy smak. Dużym zainteresowaniem konsumentów cieszą się również Almette: Z Ziołami, Jogurtowy, Ze Szczypiorkiem i Cebulą, Z Ogórkiem i Ziołami czy Z Pomidorami Dojrzewającymi w Słońcu. Dla tych, którzy lubią nieco bardziej wyraziste smaki producent przygotował ser Almette Z Papryką i Pomidorami oraz Bazylią, które nawiązują do potraw klimatu południa Europy. Natomiast osoby ceniące sobie tradycję z pewnością zasmakują w wariantach Z Chrzanem oraz Z Czosnkiem Niedźwiedzim.

Wszystkie 10 propozycji smakowych  jest przygotowywanych BEZ zagęstników, BEZ barwników oraz BEZ konserwantów. Informacja o naturalnym składzie widoczna jest na nowych opakowaniach (w sprzedaży od października 2012), których gramatura wynosi 150 g,  a cena detaliczna to około 3,78 zł.

Nie od dziś wiadomo, że to co jemy powinno być nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Dieta ma bowiem ogromny wpływ na nasz organizm w wielu kwestiach, m.in. dobrego samopoczucia, wyglądu czy umiejętności koncentracji. Almette dzięki połączeniu sera twarogowego z warzywami oraz przyprawami ma wspaniały smak i delikatną konsystencję. Jest również źródłem łatwo przyswajalnego, pełnowartościowego białka, którego nasz organizm potrzebuje do funkcjonowania. Wspomaga ono układ odpornościowy czy prawidłową budowę włosów, skóry i paznokci. Ponadto sery Almette są lekkostrawne, nie zawierają konserwantów, zagęstników i barwników, a zawarty w nich wapń wspiera prawidłowy rozwój dzieci w okresie intensywnego wzrostu np. w zakresie budowy kośćca.

almette

Zróżnicowana dieta wykorzystująca ser Almette to nie tylko śniadania. Ten kremowy ser może być fantastycznym źródłem inspiracji także na lunch, deser, obiad, podwieczorek czy kolację. Z powodzeniem możemy go podawać jako dodatek do past czy smażonych owoców. Sprawdzi się też w roli zabielacza do zup, nadając im delikatnej kremowej konsystencji. Dzięki swoim właściwościom, „czystej” recepturze i niepowtarzalnemu smakowi Almette może stanowić wyśmienity i ważny element zrównoważonej i dobrze zbilansowanej codziennej diety dla całej rodziny, zarówno osób starszych jak i dzieci.

Ser Almette produkowany jest w Polsce od 1995 roku. Należy do portfela marek Hochland. Almette jest niekwestionowanym liderem polskiego rynku serów kremowych twarogowych, odpowiada za ponad 22% rynku*.