Składniki (na 4 porcje):
- 200 g makaronu pappardelle
- 100 g posiekanych migdałów
- opakowanie serka Twój Smak naturalny
- 100 g masy z maku białego z puszki
- 50 g maku niebieskiego
- 100 g miodu
- 100 g orzechów włoskich
- 100 g orzechów laskowych
- 100 g rodzynek
- 100 g daktyli
- 100 g suszonych śliwek
- 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- ziarna granatu do dekoracji
Wykonanie (20 minut):
Ugotuj i odcedź makaron.
Ugotuj ciemny mak zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Serek Twój Smak połącz z miodem, makiem białym z puszki oraz przygotowanym wcześniej niebieskim. Dodaj makaron i zamieszaj.
Wsyp po kolei suszone owoce oraz orzechy, wymieszaj wszystko, a na koniec posyp danie ziarnami granatu.
Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz TU