Aromatyczne pieczyste, wielowarstwowe zapiekanki albo pyszne ciasto przygotowane w kuchence mikrofalowej?

Jak najbardziej. Funkcja termoobiegu, zapewniająca równomierną cyrkulację gorącego powietrza wewnątrz mikrofalówki Samsung sprawia, że z powodzeniem może ona zastąpić piekarnik. Zajmuje niewiele miejsca, znacznie skraca czas pieczenia, dzięki czemu potrawy nie wysychają, są zawsze miękkie, soczyste, i nie tracą walorów smakowych. Dodatkową zaletą tego typu kuchenek jest możliwość pieczenia w nich lub opiekania kilku potraw jednocześnie, na kilku poziomach. Włączając termoobieg, można równocześnie korzystać z mikro-fal, które przyspieszają jeszcze proces przyrządzania potraw.

Warto wiedzieć więcej:

  • Dzięki termoobiegowi potrawy zawsze pieką się równomiernie.
  • Do pieczenia w mikrofalówce najlepsze są okrągłe naczynia żaroodporne. W rogach prostokątnych form potrawa może się przypalać.
  • Łączenie termoobiegu z mikrofalami najlepiej stosować do potraw zawierających sporo płynu, np. zapiekanek lub mięs z większą ilością tłuszczu.
  • Jeżeli zamierzamy piec ciasto przy kombinacji termoobiegu i mikrofal, należy użyć formy z czarnej blachy lub specjalnych form silikonowych. Nie zakłócają one mikrofalowania.
  • Do pieczenia z termoobiegiem nie wolno stosować zamykanych metalowych naczyń.

Zobacz przepisy, gdzie wykorzystano kuchenki mikrofalowe:

KUCHENKA CE107BAF-S

Trzy żródła grzania: termoobieg, grill kwarcowy i grill ceramiczny. Wyposażona w system TDS-3 źródła emisji mikrofal, a także talerz Crusty i rożen do barbecue z zestawem

do szaszłyków. Samsung, 999 zł.

Kuchenka CE1193F

W obudowie ze stali nierdzewnej. Posiada grill i termoobieg, funkcję gotowania na parze oraz czyszczenia parą wnętrza kuchenki. Sterowana elektronicznie. Dodatkowo wyposażona

w talerz Crusty, rożen i 2 podstawki.

Samsung, 1,699 zł.

PROMOCJA