Aromatyczne pieczyste, wielowarstwowe zapiekanki albo pyszne ciasto przygotowane w kuchence mikrofalowej?
Jak najbardziej. Funkcja termoobiegu, zapewniająca równomierną cyrkulację gorącego powietrza wewnątrz mikrofalówki Samsung sprawia, że z powodzeniem może ona zastąpić piekarnik. Zajmuje niewiele miejsca, znacznie skraca czas pieczenia, dzięki czemu potrawy nie wysychają, są zawsze miękkie, soczyste, i nie tracą walorów smakowych. Dodatkową zaletą tego typu kuchenek jest możliwość pieczenia w nich lub opiekania kilku potraw jednocześnie, na kilku poziomach. Włączając termoobieg, można równocześnie korzystać z mikro-fal, które przyspieszają jeszcze proces przyrządzania potraw.
Warto wiedzieć więcej:
- Dzięki termoobiegowi potrawy zawsze pieką się równomiernie.
- Do pieczenia w mikrofalówce najlepsze są okrągłe naczynia żaroodporne. W rogach prostokątnych form potrawa może się przypalać.
- Łączenie termoobiegu z mikrofalami najlepiej stosować do potraw zawierających sporo płynu, np. zapiekanek lub mięs z większą ilością tłuszczu.
- Jeżeli zamierzamy piec ciasto przy kombinacji termoobiegu i mikrofal, należy użyć formy z czarnej blachy lub specjalnych form silikonowych. Nie zakłócają one mikrofalowania.
- Do pieczenia z termoobiegiem nie wolno stosować zamykanych metalowych naczyń.
Zobacz przepisy, gdzie wykorzystano kuchenki mikrofalowe:
KUCHENKA CE107BAF-S
Trzy żródła grzania: termoobieg, grill kwarcowy i grill ceramiczny. Wyposażona w system TDS-3 źródła emisji mikrofal, a także talerz Crusty i rożen do barbecue z zestawem
do szaszłyków. Samsung, 999 zł.
Kuchenka CE1193F
W obudowie ze stali nierdzewnej. Posiada grill i termoobieg, funkcję gotowania na parze oraz czyszczenia parą wnętrza kuchenki. Sterowana elektronicznie. Dodatkowo wyposażona
w talerz Crusty, rożen i 2 podstawki.
Samsung, 1,699 zł.
PROMOCJA