Przepisy kulinarne
Środa, 23 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kartoflanka

Kartoflanka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut

Składniki

  • 1,5 kg ziemniaków
  • 2 litry bulionu (np. warzywnego)
  • 3 marchewki
  • seler
  • cebula
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • łyżka oliwy

Pyszna i smaczna kartoflanka.

Etapy przygotowania

  1. Warzywa obieramy,  myjemy i kroimy w kostkę.
  2. W garnku na oliwie szklimy cebulę.Dodajemy marchewkę, selera i połowę ziemniaków.Zalewamy bulionem.Gotujemy 20 minut.
  3. Resztę ziemniaków gotujemy, odcedzamy, zalewamy 2 szklankami bulionu i miksujemy.Wlewamy do zupy.
  4. Boczek kroimy, wysmażamy na chrupko na patelni.
  5. Zupę przyprawiamy, dodajemy boczek i natkę.

Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!