Sól i Pieprz 2/2020

Wiosna na stole a numer Sól i Pieprz 2/2020 pełen przepisów na zielone przekąski, sałatki i obiady. Nie mogło zabraknąć pomysłów na jajka przez cały rok w różnych wariantach. Co jeszcze w tym numerze? Spis treści poniżej.

"Zaprośmy wiosnę do stołu i postawmy na zieleń. Niech na parapetach zagości pospolita rzeżucha, bo przyda się nie tylko do dekoracji wielkanocnego stołu. Dodawajcie ją do kanapek, twarożku i koktajlu młodości, który wzmocni odporność i sprawi, że cera nabierze blasku. Zaprzyjaźnijcie się również ze szczawiem, by przekonać się, że smakuje nie tylko w tradycyjnej zupie. Jedzcie zielone dania od śniadania do kolacji. A gdy będziecie planować świąteczne menu, zainspirujcie się naszymi pomysłami na jajka i wielkanocne słodkości. Smacznego ucztowania!" - red. prowadząca "Sól i Pieprz" Małgorzata Janicka-Gruca

Sól i Pieprz - nowy numer

Hit sezonu - Poczciwy szczaw nie tylko do zupy

Kolekcja 12 dań w soczystej zieleni

Nowości ze sklepowych półek -  Produkty bez barwników i konserwantów

Blog wyróżniony przez redakcję - Jajka na 5 sposobów

Sól, pieprz i inne przyprawy - Aromatyczne liście i ziarna kolendry

Smaki świata Lawasz – ormiański chleb z trzech składników

Akcesoria do kuchni i jadalni - Przydatne do jajek na co dzień i od święta

Sól i Pieprz - rodzina przy stole

Obiad na niedzielę - Wykwintne jajka i kolorowa sałatka, zupa chrzanowa na bogato i pieczona biała kiełbasa

Obiady na co dzień - Konkretne dania na przekór wiosennym kaprysom pogodowym

Ciasta i desery - Baby, serniki, mazurki, czyli czas pomyśleć o świętach

Szybkie dania - Lekka zupa jaglana i kotlety zero waste, czyli z mięsa po rosole

Dzieci gotują - Słodkie niespodzianki z jajek

Domowe napoje Woda – najlepszy napój na świecie

Rozmowa z MasterChefem Grzegorzem Zawieruchą

Sól i Pieprz - Piękna, szczupła, zdrowa

Kuchnia fit - Produkty, które warto włączyć do codziennego menu cz. 2

Dla urody - Rzeżucha do dekoracji i na piękną cerę

Dla zdrowia Niedokwaszenie – jak sobie pomóc

Przepisy z magazynu