Sól i Pieprz Wydanie Specjalne Ciasta na Boże Narodzenie 2/2021

Ciasta na Boże Narodzenie - wydanie specjalne magazynu Sól i Pieprz 2/2021. W środku 52 przepisy na wyjątkowe słodkości na domowe świętowanie. Jak zawsze w tym wydaniu szkoła pieczenia, czyli wypieki krok po kroku. Spis treści poniżej.

Spis treści:

Torty Dla smakoszy Klasyczne i nowoczesne, z owocami, orzechami, makiem bądź czekoladą – piętrowe pyszności z aksamitnym kremem uświetnią rodzinne spotkania przy świątecznym stole

Rolady Na wyjątkowe okazje Pomysłów na te finezyjnie zakręcone ciasta jest bez liku. Wystarczy tylko upiec jasny lub ciemny biszkopt, wybrać ulubiony krem, posmarować nim ciasto i zwinąć. Na Boże Narodzenie nie może też zabraknąć klasycznej rolady drożdżowej z makiem.

Wypieki dla alergików Pełnia smaku bez glutenu Ci, którzy nie mogą jadać ciast z mąki pszennej, wcale nie muszą być pozbawieni przyjemności delektowania się świątecznymi słodkościami. Do ich przygotowania można użyć innych rodzajów mąk, a wypieki będą równie pyszne.

Szkoła pieczenia Krok po kroku Zachwyćcie gości nowatorskimi deserami na zimno, przypomnijcie im smak tradycyjnego, ale nieco zapomnianego miodownika, z dumą podajcie wypieki rodem z Austrii i Francji. A z dziećmi zróbcie zjawiskowe choinki do schrupania. Z naszymi radami na pewno wam się uda.

Słodkie wariacje Ciasta z charakterem W bożonarodzeniowych ciastach muszą oczywiście znaleźć się bakalie, ale warto też dodać owoce. Na przykład wiśnie doskonale komponują się z czekoladą, a jabłka i gruszki sprawdzają się w serniku.

Ciastka Łakocie na jeden kęs Kruche gwiazdki, serduszka, korzenne pierniczki czy babeczki będą idealnym uzupełnieniem słodkiego repertuaru.

Warto wiedzieć 24 i 45 Nowości ze sklepowych półek 64 Akcesoria do pieczenia

Przepisy z magazynu