Sielska Kuchnia na lato to moc sprawdzonych, najlepszych przepisów. Numer 2/2021 kwartalnika Sielska Kuchnia poświęcony jest przepisom na lato z najlepszymi wakacyjnymi produktami. W magazynie nie zabrakło inspirujących rozmów, sprawdzonych przepisów na sezonowe produkty oraz ekskluzywnych dodatków - tym razem to druga z 4 rycin do ozdobienia kuchni lub jadalni. Co jeszcze w magazynie? Spis treści poniżej. Magazyn Sielska Kuchnia dostępny w salonach prasowych, kioskach i na www.kultowy.pl z dostawą prosto do domu!
Sielska Kuchnia 2/2021
Papryka w kolorach lata - Ze straganu prosto do garnka! Na nowo odkrywamy warzywo, które wabi różnorodnością barw
Wymarzony piknik - Przepisy na dania idealne do zabrania na wynos
Dary z działki i lasu - Młode ziemniaki, cukinie, pomidory i kurki skomponowane w pełne aromatu pyszności
Wonne zioła tajemnicą zdrowia - Zielone listki idealnie sprawdzą się w formie pesto, nadadzą charakter zupom i kanapkowym pastom
Miejsca pełne smaku - Jedziemy w Bieszczady do Zagrody Magija, by w otoczeniu natury zakosztować regionalnych specjałów
Sielscy wytwórcy - Ceramika ze smakiem – naczynia do kawy i herbaty lepione przez przepełnioną dobrą energią artystkę
Swojskie przysmaki MasterChef Aleksandra Juszkiewicz proponuje popisowe potrawy z Krainy Tysiąca Jezior
Pyszności z mleka Jogurt, kefir i rjażenka – naprawdę nietrudno przygotować je samemu
Bułeczki o bogatym wnętrzu Drożdżówki, rogaliki czy leśny wieniec przywołują dzieciństwo
Grillowanie z pomysłem Mięsna uczta na świeżym powietrzu
Tradycyjne nalewki Wyborne trunki na dobry nastrój
Krok po kroku Wariacje na temat pierogów
Ciasta z owocami Najlepsze słodkości na wakacje
Kolekcja sielskich rycin Stylowe obrazki z warzywnym motywem pięknie ozdobią kuchenne wnętrze
Zajęcia praktyczno-techniczne Jak zrobić pomysłowe ozdoby na sielskie party w ogrodzie
Wiśnie – szlachetny skarb Agnieszka Cegielska, autorka książek i miłośniczka natury, zachęca do korzystania z dobrodziejstwa owoców
Magazyn Sielska Kuchnia dostępny w salonach prasowych, kioskach i na www.kultowy.pl z dostawą prosto do domu!
O numerze 2/2021 we wstępniaku redaktor prowadząca magazyn "Sielska Kuchnia", Katarzyna Błońska, pisze:
Czas obfitości warzyw, owoców i kwiatów, pięknych wschodów i zachodów słońca oraz długich, ciepłych wieczorów. Tak w skrócie można opisać lato, które większości z nas kojarzy się po prostu z beztroską. W tym wakacyjnym okresie odwiedzamy niezwykłe miejsca na Podkarpaciu, gdzie królują magiczna atmosfera, styl i smak. Zachęcamy do spędzania urlopu w takich uroczych zakątkach Polski! Zaplanujmy również rodzinne wypady na łono natury, koniecznie z piknikowym koszem wypełnionym po brzegi sezonowymi przysmakami. Na takie popołudnia przygotowaliśmy cały zestaw pyszności, które idealnie nadają się na wynos (s. 20-27), a także przepisy na ciasta z porzeczkami, jagodami czy malinami, cudownie przywołujące miłe wspomnienia z dzieciństwa (s. 84-93). Na weekendowe spotkania z przyjaciółmi wybierajmy ogródki, działki, tarasy albo łąki – świeże powietrze jest bowiem najlepszym sprzymierzeńcem apetytu.