Moje Gotowanie luty 2022

Moje Gotowanie na luty to zbiór najsmaczniejszych przepisów na karnawałowe słodkości oraz romantyczne walentynkowe afrodyzjaki. Oprócz tego, w tym numerze czeka na Was garść orientalnych inspiracji, ABC serów, które warto mieć w swojej kuchni. Znajdziecie tu też kulinarne patenty od naszych ekspertów: Cristiny Catese, Darii Ładochy i Roberta Sowy oraz wywiad z najnowszym MasterChef'em- Maciejem Regulskim!

W dziale KUCHNIA DOMOWA:

Król sezonu: Miód
Miesiąc miodowy. Raczymy się daniami z dodatkiem słodkiego nektaru. Zapraszamy na warstwowy deser jogurtowy, kurczaka w sosie i tartinki z batata

Na dwa kęsy Ser dobry na wszystko
Parmezan, pleśniowy, scamorza czy halloumi są doskonałym pretekstem do stworzenia wybornych przegryzek.

Trzy razy afrodyzjaki
Smaki miłości. Potrawy z afrodyzjakami z głębin morza wspaniale rozpalają zmysły

Dania główne Orientalny Nowy Rok
Czas na wielką chińską ucztę. Pierożki dim sum, sajgonki, warzywa stir-fry czy smażony makaron z wołowiną przeniosą nas do Pekinu

Po prostu zrób to! Frytki z polenty
Kto nie próbował robić przysmaków z kaszki kukurydzianej, nie wie, co dobre! Te słone, chrupiące kąski nie mają sobie równych

Jestem wege Rozkoszny wieczór
Pełne miłości bezmięsne dania, które umilą wieczór we dwoje

Do smaku Gałka muszkatołowa
Popularna przyprawa o niezwykłej mocy i aromacie daje się poznać w nieco mniej popularnych odsłonach

Sama słodycz Wielkie łasuchowanie
Pączki, precle, pierożki i gwiazdki – od przybytku słodkości głowa nie boli

Codziennie w dobrej formie Mrożonki? Korzystaj na zdrowie!
Praktyczne wskazówki dotyczące mrożenia warzyw, owoców i grzybów, którymi można cieszyć się przez cały rok oraz przepisy na ekspresowe dania z ich wykorzystaniem

W dziale W KUCHNI Z MISTRZAMI

Robert Sowa Kulinarna podróż do Azji
Zalety i cechy orientalnej kuchni z punktu widzenia restauratora

Daria Ładocha Kasza dobra nasza
Gryczana, bulgur oraz pęczak dają się poznać z niezwykle smacznej strony

Cristina Catese Seler korzeniowy – bulwa pełna zalet
Surowy pyszni się w sałatce, pieczony kusi w quiche’u, a smażony – w kotletach

W dziale DO POCZYTANIA PRZY STOLE

rozmowa z Maciejem Regulskim
Zwycięzca 10. edycji kulinarnego show „MasterChef” opowiada o rodzinnych tradycjach, czasach studenckich i planach na przyszłość

Świat na talerzu: SEWILLA
Stolica Andaluzji Przyciąga stylowymi barami z niezliczoną ilością tapas, wybornymi trunkami, wspaniałymi słodkościami i niezwykłą architekturą

Przepisy z magazynu

Powiązane treści