Marcowy numer "Moje Gotowanie" to pomysły na przepisy na przełom zimy i wiosny. W środku receptury na dobrze znany produkt - mięso mielone - ale w nowej, nieoczywistej wersji. Królową sezonu została zupa, a na deser rządzi... czekolada. Co jeszcze w numerze? Spis treści poniżej!
Moje Gotowanie marzec 2021
W dziale KUCHNIA DOMOWA:
Królowa sezonu - Barwna i sycąca zupa skradnie ci serce. Talerz pożywnego wywaru z dużą porcją warzyw i mięsa to najlepszy sposób na poprawę samopoczucia i kondycji. W takim daniu można się zakochać!
Na dwa kęsy - Chipsy warzywne – chrup na zdrowie Dobrze znane marchewka i burak, popularne niegdyś pasternak oraz jarmuż, a także nieco bardziej egzotyczny batat lub fioletowy ziemniak – te korzenie, liście i bulwy doskonale nadają się na ulubioną przekąskę
Dania główne - Na obiad mielone Kto spodziewa się klopsa lub tradycyjnych kotletów, będzie zaskoczony! Na stole pojawią się intrygujące pyszności z całego świata: kofty, curry, gołąbki po chińsku czy tajskie paszteciki
Po prostu zrób to! Marshmallow – słodkie pianki Te amerykańskie pianki skradły niemal każde dziecięce serduszko. Chociaż raz w życiu przyrządźmy je w domu, by przekonać się, czy są warte grzechu
Kulinarne odkrycie Beluga – czarna soczewica Wyglądem przypomina kawior, a jej lekko orzechowy smak nadaje wykwintny charakter nawet prostym potrawom
Do smaku - Sos sojowy lepszy niż sól Azjatycka przyprawa w płynie wzbogaci nie tylko orientalne dania, ale i polskie klasyki
Trzy razy pistacje - Zielone złoto Sycylii. Popularne orzeszki świetnie odnajdują się w wytrawnych specjałach
Codziennie w dobrej formie - Dieta na piękny uśmiech Co jeść i w jakiej kolejności, a także czego unikać, by ograniczyć wizyty u stomatologa do minimum
Sama słodycz - Czekoladowa chwila szczęścia Ciasta i desery, którym nikt się nie oprze – z dużą ilością kakao i jeszcze większą dawką przyjemności
W dziale W KUCHNI Z MISTRZAMI:
Beata Śniechowska - Beata Śniechowska Sałatki z kaszą dla zabieganych Daj się skusić na pęczak i bulgur w doborowym towarzystwie warzyw i owoców
Robert Sowa - Słodkie oblicze cebuli. Kto raz spróbuje konfitury według przepisu mistrza, ten już zawsze będzie miał do niej słabość
Cristina Catese - Smakowity koniec zimy. Ciesz się długimi wieczorami, przyrządzając włoski makaron, grzanki i minibiszkopty
W dziale DO POCZYTANIA PRZY STOLE:
Rozmowa z Jurkiem Sobieniakiem Warszawski restaurator i ekspert w dziedzinie kuchni opowiada o specjałach znad Adriatyku interpretowanych na polski sposób
Świat na talerzu - Hiszpania - El Bierzo – winiarska kraina