W grudniu proponujemy trzy sposoby na pierogi: postne, mięsne i na słodko. Zgłębiamy tajniki przygotowania świątecznych ryb i wyjątkowe przepisy na mięso. Polecamy przepisy na mistrzowską Wigliję Agaty Wojdy. Pamiętamy także o słodkościach na bazie maku.
Fot.
Hit grudnia - Grzyby suszone - Nieodzowny składnik wigilijnego menu. Smażone, duszone, w zupach, kulebiakach, pierogach i w kapuście.
Na czasie - Ryby maja głos - Kilka pomysłów na odświętne dania nie tylko z karpia.
Smak z górnej półki - Foie gras - jeden z najbardziej prestiżowych luksusowych i kontrowersyjnych produktów spożywczych
Kronika przyjemności - Agnieszka Maciąg - Zima to czas spełniania marzeń. Była supermodelka opowiada o swoich wyborach i dzieli się z nami radością z przygotowań do świąt
Wigilijna szkoła mistrzów - Agata Wojda - Z głębokim ukłonem w stronę tradycji. Autorska wieczerza, w której każde danie jest podziękowaniem za plony i dary ziemi.
Świąteczna szkoła mistrzów - Jerzy Sobieniak- Pewny sposób na udana pieczeń, czyli patenty na soczyste mięsiwa i najlepsze dodatki
Moje smaki domu - Przekąski - Na kolejny świąteczny dzień. Przystawki z wybornych mięs i wędlin na uroczyste przyjęcie.
Zupy - Choć ten jeden dzień w roku. Barszcze, zupy grzybowe i zupy rybne
Sałatki - Gwiazdy małego formatu. Świetne na przekąskę, a także jako towarzystwo do mięs i ryb
Dania główne- Cóż za bogate wnętrze. Pierogi wybierajmy spośród ruskich, ze szpinakiem, z mięsem, grzybami, kapustą, a także z makiem i czekoladą.
Desery - Jeden kęs radości – duży wybór ciasteczek nie tylko na choinkę. Dom pachnący świętami – ciasta makowe, pierniki, serniki i bakaliowce.