Moje Gotowanie grudzień 2015

W grudniu proponujemy trzy sposoby na pierogi: postne, mięsne i na słodko. Zgłębiamy tajniki przygotowania świątecznych ryb i wyjątkowe przepisy na mięso. Polecamy przepisy na mistrzowską Wigliję Agaty Wojdy. Pamiętamy także o słodkościach na bazie maku.

Hit grudnia - Grzyby suszone - Nieodzowny składnik wigilijnego menu. Smażone, duszone, w zupach, kulebiakach, pierogach i w kapuście.

Na czasie - Ryby maja głos - Kilka pomysłów na odświętne dania nie tylko z karpia.

Smak z górnej półki - Foie gras - jeden z najbardziej prestiżowych luksusowych i kontrowersyjnych produktów spożywczych

Kronika przyjemności - Agnieszka Maciąg - Zima to czas spełniania marzeń. Była supermodelka opowiada o swoich wyborach i dzieli się z nami radością z przygotowań do świąt

Wigilijna szkoła mistrzów - Agata Wojda - Z głębokim ukłonem w stronę tradycji. Autorska wieczerza, w której każde danie jest podziękowaniem za plony i dary ziemi.

Świąteczna szkoła mistrzów - Jerzy Sobieniak- Pewny sposób na udana pieczeń, czyli patenty na soczyste mięsiwa i najlepsze dodatki

Moje smaki domu - Przekąski - Na kolejny świąteczny dzień. Przystawki z wybornych mięs i wędlin na uroczyste przyjęcie.

Zupy - Choć ten jeden dzień w roku. Barszcze, zupy grzybowe i zupy rybne

Sałatki - Gwiazdy małego formatu. Świetne na przekąskę, a także jako towarzystwo do mięs i ryb

Dania główne- Cóż za bogate wnętrze. Pierogi wybierajmy spośród ruskich, ze szpinakiem, z mięsem, grzybami, kapustą, a także z makiem i czekoladą.

Desery - Jeden kęs radości – duży wybór ciasteczek nie tylko na choinkę. Dom pachnący świętami – ciasta makowe, pierniki, serniki i bakaliowce.

Przepisy z magazynu

Powiązane treści