Obiad na lato musi być szybki, lekki, ale pyszny i przygotowany z sezonowych produktów. Możemy postawić na klasykę lub nowoczesne przepisy. Wybrać dania na słodko, mięsne lub typowo wegetariańskie. A co konkretnie zrobić na obiad na lato? Spis treści magazynu "Moje Gotowanie Wydanie Specjalne" i wstępniak od red. naczelnej Katarzyny Błońskiej poniżej.
Moje Gotowanie Wydanie Specjalne Obiady na lato
Spis treści numeru:
4-28 Słodkie chwile
30-53 Pyszności z warzyw
54-78 Mięsa ryby i owoce morza
Wakacyjna kuchnia jest jedyna w swoim rodzaju. To kwintesencja obfitości i różnorodności kolorów, zapachów oraz smaków. Posiłki skomponowane na bazie dojrzałych, soczystych owoców i warzyw mają niezwykłą moc: nie tylko zdrowo sycą, dostarczając organizmowi witamin, ale też poprawiają nastrój i sprawiają, że czujemy się lekko. Z myślą by zaspokoić różne gusta kulinarne: miłośnika słodkich dań głównych, mięsożercy, amatora ryb, a także wegetarianina, sporządziliśmy idealny zestaw przepisów. Są to potrawy łatwe i szybkie do przygotowania, dzięki czemu spędzicie w kuchni nie więcej niż godzinę. Gdy za oknem świeci słońce, a przyroda nawołuje do korzystania z jej uroków, ekspresowe obiady są strzałem w dziesiątkę. Zadbaliśmy o to, aby pomysłów na nie w tym sezonie Wam nie zabrakło. Barwne pierogi, kluski, naleśniki, pożywne tarty, makarony, wrapy, aromatyczne steki, kotlety, szaszłyki czy oryginalne zupy. Od czego zaczniecie? Wybór na pewno nie będzie prosty, ale zawsze trafny. Na szczęście od przybytku głowa nie boli. Życzę pięknego i smacznego lata! - red. naczelna Katarzyna Błońska