Kiedy kończymy pracę, najczęściej jest już późno, a my jesteśmy mocno zmęczone. A rodzina czeka na pyszny obiad... Zamiast usiąść i odpocząć, ruszamy do kuchni, by przygotować coś pysznego. Tylko najczęściej, żeby zrobić coś dobrego potrzeba czasu. A rodzina głodna!
Czy jest sposób, by szybko i smacznie nakarmić cały dom? Tak!

Z pomocą przychodzi marka Tefal z urządzeniem Cook4me!
W czym tkwi jego sekret?

Cook4me to urządzenie wielofunkcyjne z wgraną bazą 250 przepisów w tym, aż 100 do przygotowania w mniej niż 10 minut!
Wystarczy, że wpiszemy składnik z naszej lodówki lub to na co mamy ochotę: deser, lunch.., a intuicyjna wyszukiwarka znajdzie dla nas odpowiedni przepis!

Dodatkowo korzystaj z aplikacji "Cook4me", możemy śledzić postępy gotowania z dowolnego miejsca w domu! Aplikacja umożliwia zdalne monitorowanie procesu gotowania, tworzenie przepisów i przesyłanie ich ze smartfona, aby zacząć gotować zaraz po powrocie do domu. Przez każdy przepis zostaniemy poprowadzone krok po kroku. Sukces gwarantowany!

Dzięki 12 automatycznym programom: gotowanie pod ciśnieniem, gotowanie na parze, smażenie, duszenie … potrawy będą zawsze perfekcyjnie przygotowane. Urządzenie Cook4me samodzielnie zarządza procesem gotowania zgodnie z wybranym przepisem i automatycznie podtrzymuje ciepło potraw.
Urządzenie posiada jeszcze coś niesamowitego!
Dodatkowo funkcja opóźnionego startu pozwala na uruchomienie procesu gotowania w odpowiednim momencie, dzięki czemu danie będzie czekać na nas po powrocie do domu. Czy to nie jest fantastyczne?!

mat. pras. Tefal

A teraz zobaczcie 5 pysznych przepisów, które możecie przygotować w Cook4me w 15 minut! Z wyjątkiem jednego ciut dłuższego.

Ciecierzyca po wegetariańsku

materiały prasowe Tefal

danie dla 2 osób
łączny czas: 6 minut

Składniki:

  • 100 g młodych listków szpinaku
  • 200 g gotowanej ciecierzycy
  • 200 g mieszanki wstępnie ugotowanych ziaren (quinoa, soczewica)
  • 20 g prażonych orzechów pinii
  • 30 g suszonych pomidorów w oleju
  • sól i pieprz
  • 110 ml wody

1. Wlej do Cook4me odrobinę oleju odsączonego z pomidorów
2. Dodaj młode liście szpinaku i podsmaż (tryb brązowanie)
3. Dodaj pozostałe składniki.
4. Gotuj składniki w trybie pod ciśnieniem 1 minutę.
5. Podawaj na ciepło.

Curry z krewetkami

materiały prasowe Tefal

danie dla 2 osób
łączny czas: 12 minut

Składniki:

  • 200 g surowych krewetek
  • 230 g cukinii
  • 10 g buliony drobiowego Maggi
  • 30 g rodzynek
  • 100 ml wody
  • 40 g cebuli
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka curry
  • prażone wiórki kokosowe

1. Pokrój cukinię w 2 cm kostkę. Drobno posiekaj cebulę. Do Cook4me wlej olej, włóż cukinie i cebulę.
2. Wszystko razem podsmaż. Zrumień przez 5-6 minut.
3. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj.
4. Gotuj pod ciśnieniem 2 minuty.
5. Dodaj prażone wiórki kokosowe.
6. Podawaj na ciepło.

Indyk w sosie musztardowym

materiały prasowe Tefal

danie dla 2 osób
łączny czas 9 minut

Składniki:

  • 400 g sznycli z indyka
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 0,5 łyżki papryki
  • 200 ml płynnej śmietanki
  • 100 ml bulionu cielęcego
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 posiekana cebula
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • sól i pieprz

1. Posiekaj natkę pietruszki
2. Wlej do Cook4me oliwę.
3. Zrumień cebule na oleju.
4. Włóż wszystkie składniki do Cook4me.
5. Gotuj pod ciśnieniem 3 minuty.
6. W razie potrzeby zagęścić sos dodając mąkę.
7. Podawaj na ciepło.

Risotto z kaszą gryczaną

materiały prasowe Tefal

danie dla 2 osób
łączny czas: 24 minuty

Składniki:

  • 150 g kurek
  • 20 g masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g szalotek, obranych, drobno posiekanych
  • 100 g gryki łuskanej
  • 50 ml białego wina
  • 350 ml bulionu warzywnego
  • sól  pieprz

1. w Cook4me rozpuść masło
2. Podsmaż czosnek i kurki. Odstaw na bok. Podsmaż szalotkę. Dodaj kaszę gryczaną i mieszaj, aż się zarumieni, przez około 10 minut.
3. wlej białe wino i bulion
4. Gotuj w Cook4Me pod ciśnieniem przez 4 minuty.
5. Dodaj kurki i wymieszaj. Odczekaj 5 minut przed podaniem.

Tagliatelle z tuńczykiem i pomidorami

materiały prasowe Tefal

danie dla 2 osób
czas: 10 minut

Składniki:

  • 175 g makaronu tagliatelle
  • 100 g tuńczyka żółtopłetwego w kawałku, odsączony, rozdrobniony
  • 200 g rozdrobnionych pomidorów (z puszki)
  • 100 g krojonych pieczarek (opłukanych)
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 150 ml wody lub bulionu
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka posiekanych kaparów
  • 1 łyżka czarnych oliwek bez pestek (fakultatywnie)

1. W Cook4me wymieszaj bulion i rozdrobnione pomidory. Dodaj pozostałe składniki.
2. Gotuj pod ciśnieniem 5 minut.
3. Wymieszaj i podawaj na ciepło.

Z Cook4me przygotujemy praktycznie każde danie, ogranicza nas tylko wyobraźnia!

mat. pras. Tefal