Kiedy kończymy pracę, najczęściej jest już późno, a my jesteśmy mocno zmęczone. A rodzina czeka na pyszny obiad... Zamiast usiąść i odpocząć, ruszamy do kuchni, by przygotować coś pysznego. Tylko najczęściej, żeby zrobić coś dobrego potrzeba czasu. A rodzina głodna!
Czy jest sposób, by szybko i smacznie nakarmić cały dom? Tak!
Z pomocą przychodzi marka Tefal z urządzeniem Cook4me!
W czym tkwi jego sekret?
Cook4me to urządzenie wielofunkcyjne z wgraną bazą 250 przepisów w tym, aż 100 do przygotowania w mniej niż 10 minut!
Wystarczy, że wpiszemy składnik z naszej lodówki lub to na co mamy ochotę: deser, lunch.., a intuicyjna wyszukiwarka znajdzie dla nas odpowiedni przepis!
Dodatkowo korzystaj z aplikacji "Cook4me", możemy śledzić postępy gotowania z dowolnego miejsca w domu! Aplikacja umożliwia zdalne monitorowanie procesu gotowania, tworzenie przepisów i przesyłanie ich ze smartfona, aby zacząć gotować zaraz po powrocie do domu. Przez każdy przepis zostaniemy poprowadzone krok po kroku. Sukces gwarantowany!
Dzięki 12 automatycznym programom: gotowanie pod ciśnieniem, gotowanie na parze, smażenie, duszenie … potrawy będą zawsze perfekcyjnie przygotowane. Urządzenie Cook4me samodzielnie zarządza procesem gotowania zgodnie z wybranym przepisem i automatycznie podtrzymuje ciepło potraw.
Urządzenie posiada jeszcze coś niesamowitego!
Dodatkowo funkcja opóźnionego startu pozwala na uruchomienie procesu gotowania w odpowiednim momencie, dzięki czemu danie będzie czekać na nas po powrocie do domu. Czy to nie jest fantastyczne?!
A teraz zobaczcie 5 pysznych przepisów, które możecie przygotować w Cook4me w 15 minut! Z wyjątkiem jednego ciut dłuższego.
Ciecierzyca po wegetariańsku
danie dla 2 osób
łączny czas: 6 minut
Składniki:
- 100 g młodych listków szpinaku
- 200 g gotowanej ciecierzycy
- 200 g mieszanki wstępnie ugotowanych ziaren (quinoa, soczewica)
- 20 g prażonych orzechów pinii
- 30 g suszonych pomidorów w oleju
- sól i pieprz
- 110 ml wody
1. Wlej do Cook4me odrobinę oleju odsączonego z pomidorów
2. Dodaj młode liście szpinaku i podsmaż (tryb brązowanie)
3. Dodaj pozostałe składniki.
4. Gotuj składniki w trybie pod ciśnieniem 1 minutę.
5. Podawaj na ciepło.
Curry z krewetkami
danie dla 2 osób
łączny czas: 12 minut
Składniki:
- 200 g surowych krewetek
- 230 g cukinii
- 10 g buliony drobiowego Maggi
- 30 g rodzynek
- 100 ml wody
- 40 g cebuli
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka curry
- prażone wiórki kokosowe
1. Pokrój cukinię w 2 cm kostkę. Drobno posiekaj cebulę. Do Cook4me wlej olej, włóż cukinie i cebulę.
2. Wszystko razem podsmaż. Zrumień przez 5-6 minut.
3. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj.
4. Gotuj pod ciśnieniem 2 minuty.
5. Dodaj prażone wiórki kokosowe.
6. Podawaj na ciepło.
Indyk w sosie musztardowym
danie dla 2 osób
łączny czas 9 minut
Składniki:
- 400 g sznycli z indyka
- 1 łyżka musztardy Dijon
- 0,5 łyżki papryki
- 200 ml płynnej śmietanki
- 100 ml bulionu cielęcego
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 posiekana cebula
- 1 łyżka oleju roślinnego
- sól i pieprz
1. Posiekaj natkę pietruszki
2. Wlej do Cook4me oliwę.
3. Zrumień cebule na oleju.
4. Włóż wszystkie składniki do Cook4me.
5. Gotuj pod ciśnieniem 3 minuty.
6. W razie potrzeby zagęścić sos dodając mąkę.
7. Podawaj na ciepło.
Risotto z kaszą gryczaną
danie dla 2 osób
łączny czas: 24 minuty
Składniki:
- 150 g kurek
- 20 g masła
- 1 ząbek czosnku
- 20 g szalotek, obranych, drobno posiekanych
- 100 g gryki łuskanej
- 50 ml białego wina
- 350 ml bulionu warzywnego
- sól pieprz
1. w Cook4me rozpuść masło
2. Podsmaż czosnek i kurki. Odstaw na bok. Podsmaż szalotkę. Dodaj kaszę gryczaną i mieszaj, aż się zarumieni, przez około 10 minut.
3. wlej białe wino i bulion
4. Gotuj w Cook4Me pod ciśnieniem przez 4 minuty.
5. Dodaj kurki i wymieszaj. Odczekaj 5 minut przed podaniem.
Tagliatelle z tuńczykiem i pomidorami
danie dla 2 osób
czas: 10 minut
Składniki:
- 175 g makaronu tagliatelle
- 100 g tuńczyka żółtopłetwego w kawałku, odsączony, rozdrobniony
- 200 g rozdrobnionych pomidorów (z puszki)
- 100 g krojonych pieczarek (opłukanych)
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 150 ml wody lub bulionu
- sól, pieprz
- 1 łyżeczka posiekanych kaparów
- 1 łyżka czarnych oliwek bez pestek (fakultatywnie)
1. W Cook4me wymieszaj bulion i rozdrobnione pomidory. Dodaj pozostałe składniki.
2. Gotuj pod ciśnieniem 5 minut.
3. Wymieszaj i podawaj na ciepło.
Z Cook4me przygotujemy praktycznie każde danie, ogranicza nas tylko wyobraźnia!