C14A016A-16BC-45CF-A92D-BF3F4C590A9F

Piotr Gąsiorowski

„Pasjonat dobrego smaku. Designer sztuki kulinarnej. Kreator zdrowego odżywiania.” Po prostu jestem Piotr. Na codzień mieszkam w Warszawie, chociaż urodziłem się i wychowałem w Wielkopolsce. Zawodowo zajmuję się gotowaniem od ponad 10 lat. Na swojej drodze kulinarnej miałem do czynienia z różnymi rodzajami kuchni, począwszy od naszej polskiej do różnych kuchni świata (włoskiej, hiszpańskiej, tajskiej, indyjskiej). Z każdej staram się wziąć to co uważam za najlepsze i odtworzyć na swój indywidualny sposób. Oprócz gotowania uwielbiam podróżowanie. Kocham zwierzęta, a muzyka towarzyszy mi każdego dnia. Od niedawna zacząłem prowadzić swój profil na INSTAGRAM: w5smakaChef Serdecznie zapraszam do odwiedzenia i obserwowania. Na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Będę się z Wami dzielił propozycjami potraw, przepisami, relacjami z podróży, fantastycznymi zdjęciami (wszystkie wykonane przeze mnie) i dużo więcej.

Sernik bez sera
10.12.2020

Sernik klasyczny czy sernik bez sera?

Sernik klasyczny to klasyk, który pojawia się na podwieczorek w środku tygodnia, ale też na świąteczny stół. Sernik bez sera to z kolei nie tylko hasło dla wegan. To wariacja na temat popularnego ciasta, którą warto przygotować, aby docenić nieco inny smak. Jakie oblicza ma sernik w kuchniach świata? Które produkty zastępują mielony twaróg? Na te i inne pytania o serniki oraz sernik bez sera odpowiada w5smakaChef - Piotr Gąsiorowski.

Co zrobić z mięsa z rosołu
20.10.2020

Co zrobić z mięsa z rosołu – praktyczny poradnik nie tylko na niedzielę

Jak wykorzystać mięso z rosołu? To pytanie pojawia się, kiedy już z głębokich talerzy zniknie aromatyczny bulion z makaronem. Rosół w wielu polskich domach kojarzy się z tradycyjnym, niedzielnym obiadem. Często na bazie rosołu w poniedziałki serwowana jest zupa pomidorowa, ale co z resztą składników z zupy? Co zrobić z mięsa z rosołu, żeby nie marnować? Porady w duchu lesswaste serwuje jak na tacy w5smakaChef - Piotr Gąsiorowski.