Zdrowie na talerzu 1/2021

Zdrowie na talerzu to magazyn, który podpowiada jak jeść smaczne i zdrowo na co dzień. W numerze 01/2021 propozycje na pyszne dania z brukselką, miodem i orzechami. Do tego 5 pomysłów na domowy hummus i odpowiedź na pytanie, jak jedzenie mięsa wpływa na układ krążenia. Co jeszcze w numerze? Spis treści poniżej.

KULINARNE TRENDY - Grzyby na katar i bataty na stres

WARZYWO SEZONU - Brukselka z makaronem, w omlecie, wytrawnej tarcie, sałatce i na pizzy

TEMAT NUMERU Ciesz się dobrym zdrowiem i zadbaj o środowisko & Dieta planetarna

KARDIOLOG NA TROPIE Jak jedzenie mięsa wpływa na układ krążenia?

Nie kupuję! robię sama! - Domowy hummus w pięciu smakach

Pomocnik kuchenny - Miksujemy orzechy na pyszne pasty

SUPERFOOD po polsku - Miód – płynne złoto, które osładza życie & Siemię lniane wspiera układ pokarmowy

NATURALNE WSPARCIE  Sycąca zupa w 5 minut & Złote mleko z kurkumą

DIETETYCZNE MITY - Czy piwo spełni rolę izotoniku, a banany ułatwią zasypianie?

DOBRE NAWYKI - Pięć sposobów mądre kupowanie eko produktów

DIETETYCZKA NA TROPIE  Jak łasuchować, by nie chorować

JEM I NIE TYJĘ Uczymy się budować dobre nawyki żywieniowe

NATURALNE SUPLEMENTY Wapń nie tylko z nabiału

ZDROWA ZAMIANA Wegańska wersja makaronu z serem

NASZA BIBLIOTECZKA Wywiad z Olą Juszkiewicz  z 9. edycji MasterChefa & Regionalne smaki

IDZIEMY NA ZAKUPY Nowości ze sklepowych półek

Przepisy z magazynu