Zdrowie na talerzu to magazyn, który podpowiada jak jeść smaczne i zdrowo na co dzień. W numerze 01/2021 propozycje na pyszne dania z brukselką, miodem i orzechami. Do tego 5 pomysłów na domowy hummus i odpowiedź na pytanie, jak jedzenie mięsa wpływa na układ krążenia. Co jeszcze w numerze? Spis treści poniżej.
Zdrowie na talerzu 1/2021
KULINARNE TRENDY - Grzyby na katar i bataty na stres
WARZYWO SEZONU - Brukselka z makaronem, w omlecie, wytrawnej tarcie, sałatce i na pizzy
TEMAT NUMERU Ciesz się dobrym zdrowiem i zadbaj o środowisko & Dieta planetarna
KARDIOLOG NA TROPIE Jak jedzenie mięsa wpływa na układ krążenia?
Nie kupuję! robię sama! - Domowy hummus w pięciu smakach
Pomocnik kuchenny - Miksujemy orzechy na pyszne pasty
SUPERFOOD po polsku - Miód – płynne złoto, które osładza życie & Siemię lniane wspiera układ pokarmowy
NATURALNE WSPARCIE Sycąca zupa w 5 minut & Złote mleko z kurkumą
DIETETYCZNE MITY - Czy piwo spełni rolę izotoniku, a banany ułatwią zasypianie?
DOBRE NAWYKI - Pięć sposobów mądre kupowanie eko produktów
DIETETYCZKA NA TROPIE Jak łasuchować, by nie chorować
JEM I NIE TYJĘ Uczymy się budować dobre nawyki żywieniowe
NATURALNE SUPLEMENTY Wapń nie tylko z nabiału
ZDROWA ZAMIANA Wegańska wersja makaronu z serem
NASZA BIBLIOTECZKA Wywiad z Olą Juszkiewicz z 9. edycji MasterChefa & Regionalne smaki
IDZIEMY NA ZAKUPY Nowości ze sklepowych półek